Βουλή

Αγορεύσεις / Παρεμβάσεις

3-7-2014 Αγόρευση κ. Π. Παυλόπουλου κατά την συζήτηση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου: «Ρυθμίσεις Ποινικού και Σωφρονιστικού Δικαίου και άλλες διατάξεις».

ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ[1]: Ευχαριστώ πολύ, κύριε Πρόεδρε.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, θα αναφερθώ στις διατάξεις του άρθρου 23, το οποίο θεωρώ εξαιρετικά κρίσιμο από πλευράς διοικητικής δικονομίας. Και θα αναφερθώ σ’ αυτό για λόγους που αφορούν την ερμηνεία του, ώστε να υπάρχει καταγραφή στα Πρακτικά.

Πριν απ’ όλα, θέλω να τονίσω ότι ορθώς ο Υπουργός έφερε συγκεκριμένες ρυθμίσεις οι οποίες το τροποποιούν, σαφώς επί τα βελτίω.

Ορθώς θεσμοθετείται η προθεσμία στην παράγραφο 1, ώστε μετά την απόφαση, ουσιαστικά την ακυρωτική, να μπορεί να διατυπώνεται η άποψη των διαδίκων για να εφαρμόζεται η αρχή auditor alteram partem.

Επίσης, ορθώς -σε ό,τι αφορά την παράγραφο 2- προστίθεται η αρχή της προστασίας του καλόπιστου διοικουμένου, όπως επίσης ορθώς διευκρινίζεται ότι ο χρόνος της περιορισμένης αναδρομής δεν μπορεί να είναι παρά τουλάχιστον νωρίτερα από εκείνον το οποίο ορίζει η ημέρα της δημοσίευσης της ακυρωτικής απόφασης.

hello: 3-7-2014 Αγόρευση ΄κατά την συζήτηση του σν του Υπ. Δικαιοσύνης "Ρυθμίσεις Ποινικού και Σωφρονιστικού Δικαίου και άλλες διατάξεις"

   

Κοινοβουλευτικός Έλεγχος

ΕΡΩΤΗΣΗ
(άρθρα 126 επ. του Κανονισμού της Βουλής)
ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

 ΘΕΜΑ: «Ραγδαία αύξηση των αυτοκτονιών».

           Από δημοσιεύματα και εκπομπές, στο γραπτό και ηλεκτρονικό τύπο, προκύπτει ότι, ιδίως τους τελευταίους δώδεκα μήνες, υπάρχει σημαντική αύξηση αυτοκτονιών που αποδίδονται στη δεινή οικονομική κρίση, η οποία μαστίζει τη Χώρα, και στις επιπτώσεις της.

          Ενόψει αυτών

 ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

 Πόσες αυτοκτονίες έχουν καταγράψει οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, συγκεκριμένα και για καθένα από τα έτη 2009, 2010 και 2011;

Αθήνα, 22 Σεπτεμβρίου 2011

Ο ερωτών Βουλευτής

ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ

Βουλευτής Α΄ Αθηνών

 

   

Αγορεύσεις / Παρεμβάσεις

7-4-2014. Αγόρευση κ. Π. Παυλόπουλου κατά την συζήτησης επί των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών: «Επείγουσες ρυθμίσεις αρμοδιότητας Υπουργείου Εσωτερικών».

ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ[1]: Ευχαριστώ πολύ, κύριε Πρόεδρε.

Αυτά τα οποία είχα τονίσει και στην επιτροπή δεν χρειάζεται να τα επαναλάβω στην Ολομέλεια. Υπήρχαν ορισμένες αιτιάσεις από την πλευρά της ΚΕΔΚΕ, οι οποίες δεν είχαν νόημα, γιατί οι ρυθμίσεις του νομοσχεδίου, σε σχέση με αυτά τα οποία είχε υποστηρίξει η ΚΕΔΚΕ και ιδίως σε ό,τι αφορά την αίτηση θεραπείας, είναι πολύ καλύτερες.

Θα ήθελα μόνο να επιστήσω την προσοχή του Υπουργού και των συνεργατών του σ’ ένα συγκεκριμένο ζήτημα, το οποίο θα δημιουργήσει πρόβλημα συνταγματικότητας. Πρόκειται για το κρίσιμο θέμα των ληξιπρόθεσμων οφειλών, εάν δεν προστεθεί μια λέξη. Ήθελα να τονίσω, λοιπόν, ότι το άρθρο 53, το οποίο ρυθμίζει τα θέματα των οφειλών, ορίζει στην παράγραφο 2: «Εξαιρούνται και δεν υπάγονται στη ρύθμιση» -έχει δύο εξαιρέσεις όλες κι όλες- «α) οφειλές από κάθε είδους πρόστιμα αυθαίρετων κατασκευών, β) οφειλές υπαγόμενες σε καθεστώς ειδικότερων προβλέψεων περί καταβολής σε δόσεις (π.χ. εισφορά σε χρήμα των ιδιοκτητών ακινήτων για ένταξη στο σχέδιο πόλης κατά το π.δ. 5/1986».

hello: 7-4-2014 Αγόρευση κατά την συζήτηση επί του σν του Υπ. Εσ. "Επείγουσες Ρυμίσεις αρμοδιότητας Υπουργείου Εσωτερικών

   

Κοινοβουλευτικός Έλεγχος

Αγόρευση κ. Π. Παυλόπουλου κατά την συζήτηση της με αριθμό 52/32/6.6.2011 επερώτησης δεκαεπτά  Βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, αρμοδιότητας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, σχετικά με την προετοιμασία του Πυροσβεστικού Σώματος για την επιχειρησιακή θωράκισή του κατά την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο.

ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ[1]
: Ευχαριστώ πολύ, κύριε Πρόεδρε.
Κύριε Υπουργέ, θέλω να αντιληφθείτε ότι η επερώτηση που κάναμε δεν έχει ίχνος αντιπολιτευτικής διάθεσης. Είναι μία κραυγή αγωνίας για το τι μπορεί να μας συμβεί και τι πρέπει να προλάβουμε, γιατί ήδη είναι αργά.

Σας εύχομαι πραγματικά το φετινό καλοκαίρι να περάσει όπως πέρασε ο πρώτος μήνας. Για όσους ξέρουν το Πυροσβεστικό Σώμα, τις ανάγκες του, τα προβλήματά του, για όσους ξέρουν υπό ποιες συνθήκες λειτουργεί, βρισκόμαστε σε ένα καλοκαίρι που είναι από τα καλύτερα από πλευράς τουλάχιστον καιρικών συνθηκών, για να μην έχουμε πυρκαγιές. Και να είστε βέβαιος ότι αυτό είναι το οποίο έχει σώσει τα πράγματα μέχρι τώρα. Και σας εύχομαι -και το λέω από καρδιάς- όλο το καλοκαίρι να πάει έτσι. Να μην δούμε συνθήκες σαν αυτές που είχαμε δει προηγούμενα καλοκαίρια και ιδίως συνθήκες καλοκαιριού του 2007. Γιατί αν θυμάστε οι συνθήκες ήταν τραγικές και για το Πυροσβεστικό Σώμα και για τον Τόπο.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο κάνουμε την επερώτηση αυτή. Και ίσως τούτη τη στιγμή, ακριβώς λόγω καιρικών συνθηκών, να μην φαίνονται τα προβλήματα, αλλά πραγματικά ευχόμαστε να μην γίνουμε μάντεις κακών.

Κάντε μία σύγκριση της προετοιμασίας από πλευράς πυρόσβεσης τα χρόνια προ του 2009 και του τι έχει συμβεί μέχρι τώρα. Ανέφερε ο κ. Νάκος αρκετά πράγματα.

hello: 24-6-2011.Αγόρευση κ. Π. Παυλόπουλου κατά την συζήτηση επερώτησης Βουλευτών της Ν.Δ., αρμοδιότητας του Υπ. Προστασίας του Πολίτη, σχ. με την προετοιμασία του Πυροσβεστικού Σώματος για την επιχειρησιακή θωράκισή του κατά την τρέχουσα αντιυπυρική περίοδο.

   

Page 9 of 48

Πληροφορίες Ιστότοπου

Η συγκεκριμένη ιστοσελίδα είναι η μοναδική παρουσία του Προκόπη Παυλόπουλου στο διαδίκτυο. Οποιαδήποτε άλλη παρουσίαση σε blogs, facebook, Flicker κ.τ.λ δεν αντιπροσωπεύει τον Καθηγητή Προκόπη Παυλόπουλο.