Κοινοβουλευτικός Έλεγχος

11-2-2010. Αγόρευση του κ. Προκόπη Παυλόπουλου κατά την συζήτηση της με αριθμό 399/8-2-2010  επίκαιρης ερώτησης προς τον Υπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, σχετικά με τις προθέσεις της Κυβέρνησης για την μονιμοποίηση των υπαλλήλων ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου κ.λπ..

Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου 2010

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

«Πάνω από πενήντα πέντε χιλιάδες υπάλληλοι με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου υπηρετούν σήμερα στη Δημόσια Διοίκηση. Πρόκειται για υπαλλήλους που, στην μεγάλη τους πλειοψηφία και κατά γενική ομολογία, έχουν εξαιρετικά προσόντα και είναι ιδιαίτερα χρήσιμοι για να καλύψουν υφιστάμενα σημαντικά κενά στις επί μέρους δημόσιες υπηρεσίες. Ως το 2009 οι υπάλληλοι αυτοί έμεναν στο περιθώριο, χωρίς ίχνος αξιοποίησης στη διοικητική ιεραρχία και συνακόλουθα, χωρίς υπηρεσιακή προοπτική. Με το ν.3801/2009 και συγκεκριμένα με τις διατάξεις του άρθρου 1 και επόμενα αυτού του νόμου, καθιερώθηκε, από την κυβέρνηση Καραμανλή, η δυνατότητα ένταξης τους στη διοικητική ιεραρχία -και άρα η προοπτική κατάλληλης αξιοποίησης τους- ως το βαθμό του διευθυντή. Τότε το ΠΑΣΟΚ, ως αξιωματική αντιπολίτευση, κατά την προσφιλή του λαϊκίστικη και στείρα αρνητική τακτική, όχι μόνο δεν στήριξε τη σχετική νομοθετική πρωτοβουλία, αλλά και διά συγκεκριμένων Βουλευτών του, με προϋπηρεσία μάλιστα στην ηγεσία της ΑΔΕΔΥ, υποστήριξε ότι οι υπάλληλοι αυτοί έπρεπε να μονιμοποιηθούν(!), παραβλέποντας προκλητικά τη ρητή απαγόρευση του άρθρου 103 παράγραφος 8 εδάφιο γ’ του Συντάγματος. Σήμερα το ΠΑΣΟΚ, ως Κυβέρνηση όχι μόνο δεν παίρνει πρωτοβουλία μονιμοποίησης των υπαλλήλων ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, όπως είχε δεσμευθεί προεκλογικώς, αλλά ούτε καν εφαρμόζει τις ισχύουσες διατάξεις του άρθρου 1 και επόμενα του ν. 3801/2009.

 

hello: 11-2-2010. Αγόρευση του κ. Προκόπη Παυλόπουλου κατά την συζήτηση της με αριθμό 399/8-2-2010

 
   

Η με αριθμό 202/14/7-12-2009 του Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο προς τον Πρωθυπουργό, σχετικά με τον ξυλοδαρμό μέχρι θανάτου Πακιστανού μετανάστη από την Αστυνομία

Παρασκευή, 11 Δεκεμβρίου 2009

Αναλυτικά η επίκαιρη ερώτηση του κ. Προκόπη Παυλόπουλου έχει ως εξής:

«Κατά τις προγραμματικές δηλώσεις της Κυβέρνησης και συγκεκριμένα στις 16 Οκτωβρίου 2009 ο Πρωθυπουργός κ. Γεώργιος Παπανδρέου είπε, verbatim»-κατά λέξη, κύριε Παυλόπουλε-«ότι διαπίστωνε «την απαξίωση της ανθρωπιάς με φαινόμενα όπως τον ξυλοδαρμό μέχρι θανάτου ενός Πακιστανού μετανάστη από την Αστυνομία». Την επόμενη μέρα, 17 Οκτωβρίου, επισήμανα από το βήμα της Βουλής ότι μια τόσο βαριά, αλλά και τόσο ατεκμηρίωτη κατηγορία, στρεφόταν ευθέως εναντίον της Ελληνικής Αστυνομίας και της ίδια της χώρας και έπρεπε να υπάρξει αμέσως ανασκευή της. Ουδεμία όμως, τέτοια ανασκευή άλλαξε.

hello: 11-12-2009_Επίκαιρη Ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό σχ με τον ξυλοδαρμό μέχρι θανάτου Πακιστανού μετανάστη από την Αστυνομία

   

Page 7 of 7

Πληροφορίες Ιστότοπου

Η συγκεκριμένη ιστοσελίδα είναι η μοναδική παρουσία του Προκόπη Παυλόπουλου στο διαδίκτυο. Οποιαδήποτε άλλη παρουσίαση σε blogs, facebook, Flicker κ.τ.λ δεν αντιπροσωπεύει τον Καθηγητή Προκόπη Παυλόπουλο.