Κοινοβουλευτικός Έλεγχος

ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ

Βουλευτής Α΄Αθηνών – Ν.Δ.

ΕΡΩΤΗΣΗ

(άρθρα 126 επ. του Κανονισμού της Βουλής)

ΠΡΟΣ ΤΟΝ

ΥΠΟΥΡΓΟ

 ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΚΑΙ

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

 

Μια από τις θεμελιώδεις στρατηγικές επιλογές της Κυβέρνησης Καραμανλή –όταν στο πλαίσιο του Γ΄ ΚΠΣ το ΠΑΣΟΚ ούτε καν είχε λάβει πρόνοια γι’ αυτό- ήταν η ανασυγκρότηση και ο εκσυγχρονισμός της Δημόσιας Διοίκησης.  Δεδομένου ότι ο στόχος αυτός ήταν σε πλήρη αντιστοιχία με τη Στρατηγική της Λισαβόνας, που επιτάσσει την αύξηση της ανταγωνιστικότητας, τη δημιουργία ευνοϊκού ρυθμιστικού περιβάλλοντος για τις επιχειρήσεις και ενδυνάμωση του κρατικού μηχανισμού για να εξυπηρετήσει την ανάπτυξη, πετύχαμε την έγκριση του Ειδικού Επιχειρησιακού «Διοικητική Μεταρρύθμιση» (ΕΠ «ΔΜ»)στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τον Νοέμβριο του 2007.  Ένα ΕΠ προϋπολογισμού 631 εκ. ευρώ, που δίνει τη δυνατότητα, για πρώτη φορά, στο αρμόδιο Υπουργείο  να επιχειρήσει τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις στην Ελληνική Δημόσια Διοίκηση.

hello: ΕΡΩΤΗΣΗ(άρθρα 126 επ. του Κανονισμού της Βουλής) ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

 

 

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

(άρθρα 129 επ. του Κανονισμού της Βουλής)

ΠΡΟΣ ΤΟΝ

κ. ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΚΑΙ

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

 

          Η Κυβέρνηση Καραμανλή, το 2004, βρήκε την τοπική Αυτοδιοίκηση α΄ και β΄βαθμού σε κατάσταση οικονομικής κατάρρευσης.  Έκτοτε, και με προγραμματισμένη σειρά οικονομικών και θεσμικών μέτρων, δρομολόγησε την οικονομική τους ανόρθωση ενώ, ιδίως με την υπαγωγή –από 1/7/2005- των ΟΤΑ α΄ βαθμού στον προληπτικό έλεγχο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ξεκίνησε και η εμπέδωση της διαφανούς διαχείρισης των πόρων τους.  Ειδικότερα:

          1ον Ως προς τους ΟΤΑ α΄ βαθμού θεσμοθετήθηκε ο «ΘΗΣΕΑΣ», για την περίοδο 2005-2009, που αναμόρφωσε τα οικονομικά τους και ετοιμάσθηκε, σε συνεννόηση με την ΚΕΔΚΕ, ο «ΘΗΣΕΑΣ ΙΙ -2010-2014», ενώ από τη μια πλευρά δίδονταν κανονικά οι πόροι από τους ΚΑΠ και την ΣΑΤΑ και, από την άλλη, ξεκίνησε η επιστροφή των παρακρατηθέντων πόρων από τις Κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, αφού δόθηκαν 200 εκ. ευρώ το 2009 και ορίσθηκε η δεύτερη δόση, των 214 εκ ευρώ, να δοθεί ως την 31/1/2010.

hello: ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ (άρθρα 129 επ. του Κανονισμού της Βουλής) ΠΡΟΣ ΤΟΝ κ. ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

   

ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ

Βουλευτής Α΄Αθηνών – Ν.Δ.

 

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

(άρθρα 129 επ. του Κανονισμού της Βουλής)

ΠΡΟΣ ΤΟΝ

κ. ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

   

          Κατά τις προγραμματικές δηλώσεις της Κυβέρνησης, και συγκεκριμένα στις 16 Οκτωβρίου 2009, ο Πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου είπε, verbatim, ότι διαπίστωνε «την απαξίωση της ανθρωπιάς, με φαινόμενα όπως τον ξυλοδαρμό μέχρι θανάτου ενός Πακιστανού μετανάστη από την Αστυνομία».  Την επόμενη μέρα, 17 Οκτωβρίου, επισήμανα από το βήμα της Βουλής ότι μια τόσο βαριά αλλά και τόσο ατεκμηρίωτη κατηγορία στρεφόταν ευθέως εναντίον της Ελληνικής Αστυνομίας και της ίδιας της Χώρας και έπρεπε να υπάρξει αμέσως ανασκευή της.  Ουδεμία όμως τέτοια ανασκευή υπήρξε.

          Έκτοτε, εξ όσων γνωρίζω, έχουν ολοκληρωθεί τόσον η ιατροδικαστική έκθεση όσο και οι εκθέσεις τοξικολογικής και ιστολογικής εξέτασης για το συμβάν.

 

hello: ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ (άρθρα 129 επ. του Κανονισμού της Βουλής) ΠΡΟΣ ΤΟΝ κ. ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

   

1-3-2010 Αγόρευση κ. Προκόπη Παυλόπουλου κατά την συζήτηση της με αριθμό 458/22.2.2010 επίκαιρης ερώτησης προς τον Υπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, σχετικά με τη μονιμοποίηση εργαζομένων σε προγράμματα ««STAGE» κτλ..

Δευτέρα, 1 Μαρτίου 2010

Η επίκαιρη ερώτηση του κ. Παυλόπουλου έχει ως εξής:

«Μιλώντας στη Βουλή, κατά την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση της 1.2.2010, με αντικείμενο τη διαφάνεια στο δημόσιο βίο που έγινε με πρόταση του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντωνίου Σαμαρά, ο Υπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Γ. Ραγκούσης, ανέφερε ανακριβέστατα, μεταξύ άλλων, ότι η Νέα Δημοκρατία, ως κυβέρνηση, προέβη «σε απαράδεκτες μονιμοποιήσεις νέων ανθρώπων» που εργάζονταν σε προγράμματα ««STAGE»». Και τούτο μολονότι του είναι γνωστό -ή οφείλει στοιχειωδώς να γνωρίζει- ότι με βάση τις αναθεωρημένες, κατά τη Συνταγματική Αναθεώρηση του 2001, διατάξεις του άρθρου 103 παράγραφος 8 του Συντάγματος μια τέτοια μονιμοποίηση είναι παντελώς αδύνατη. Ενόψει των ανωτέρω ερωτάται ο κύριος Υπουργός Εσωτερικών Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης,

 

 

hello: 1-3-2010.Αγόρευση κ. Προκόπη Παυλόπουλου κατά την συζήτηση της με αριθμό 458/22.2.2010 επίκαιρης ερώτησης προς τον Υπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, σχετικά με τη μονιμοποίηση εργαζομένων σε προγράμματα «STAGE» κτλ..

   

Page 6 of 7

Πληροφορίες Ιστότοπου

Η συγκεκριμένη ιστοσελίδα είναι η μοναδική παρουσία του Προκόπη Παυλόπουλου στο διαδίκτυο. Οποιαδήποτε άλλη παρουσίαση σε blogs, facebook, Flicker κ.τ.λ δεν αντιπροσωπεύει τον Καθηγητή Προκόπη Παυλόπουλο.