Σχολιασμός-Δηλώσεις

                  Δηλώσεις Προκόπη Παυλόπουλου για κ. Κ. Καραμανλή, ισχυρισμούς κ. Θεοδ. Πάγκαλου
                                                                και διαγραφές από το Κόμμα της Ν.Δ.

Αθήνα 26/09/2010

«Για να σπιλώσει και να αποπροσανατολίσει»

Πράξη πολιτικής σκοπιμότητας η κλήτευση Καραμανλή στην Προανακριτική, λέει ο Πρ.Παυλόπουλος

Ο Κώστας Καραμανλής εκλήθη στην Προανακριτική Επιτροπή για το Βατοπαίδι χωρίς στοιχεία και χωρίς αιτία, μόνο για λόγους εντυπωσιασμού, δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔ Προκόπης Παυλόπουλος μιλώντας στον ΒΗΜΑ 99,5. Πρόσθεσε ότι ο τρόπος που λειτουργεί η εν λόγω Επιτροπή είναι για να σπιλώσει και για το θεαθήναι, ενώ συμπλήρωσε η κλήτευση του τέως πρωθυπουργού αποτελεί πράξη πολιτικής σκοπιμότητας με στόχο να αποπροσανατολίσει και να πλήξει τον ίδιο τον κ. Καραμανλή.
Ο κ. Παυλόπουλος είπε για τον τέως πρωθυπουργό ότι «το πότε θα μιλήσει για το Βατοπαίδι είναι δικό του θέμα», όπως και ότι «είναι δικό του θέμα τι θα περιέχει η επιστολή» με την οποία ο κ. Καραμανλής σκοπεύει να απαντήσει στην Προανακριτική Επιτροπή.
Και συνέχισε λέγοντας: «Γιατί κάλεσαν τον Καραμανλή; Με ποια στοιχεία;». Εξέφρασε λύπη γιατί, όπως είπε, η απόφαση αυτή της Επιτροπής «μάς βάζει σε δύσκολους δρόμους», καθώς «δεν θα υπάρξει πρωθυπουργός ή αρχηγός κόμματος που να μην περάσει από μια Εξεταστική Επιτροπή».

Στο σημείο αυτό, ο κ. Παυλόπουλος αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής για το Μνημόνιο, συνδέοντάς το με το ενδεχόμενο σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής από την κυβέρνηση για τα οικονομικά της περιόδου 2004-2009. «Είναι δυνατόν να μην δεις τι έγινε νωρίτερα, την περίοδο του Χρηματιστηρίου, την περίοδο της Goldman Sachs, πώς φτάσαμε στο Μνημόνιο;» είπε και πρόσθεσε ότι «το ΔΝΤ και η τρόικα είναι 'παιδιά' της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου».
Ακόμη, ζήτησε η έρευνα να επεκταθεί και στους τελευταίους μήνες του 2009, όταν ακόμη «το ζήτημα δανεισμού ήταν απόλυτα διαχειρίσιμο».
Κλείνοντας τη συνέντευξή του, ο κ. Παυλόπουλος είπε ότι ο Κώστας Καραμανλής έχει ήδη πάρει την πολιτική ευθύνη για το Βατοπαίδι, έχει ήδη πει ότι υποτίμησε την υπόθεση και ότι δεν είχε πλήρη εικόνα, και όλα αυτά μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος.
«Τι περισσότερο πρέπει να πει και γιατί κλήθηκε ο κ. Καραμανλής;» κατέληξε ο κ. Παυλόπουλος.

Newsroom ΔΟΛ http://news.in.gr//greece/article/?aid=1231060401

Όσοι βρίσκονται εκτός ΝΔ, επεδίωξαν τις διαγραφές τους

Αθήνα, 26/9/2010 - Φακατσέλης Βαγγέλης  
     
"Δεν μπορούμε να κάνουμε λόγο για σκάνδαλα, πριν αυτά αποδειχτούν», δήλωσε ο Προκόπης Παυλόπουλος στην πρωινή εκπομπή της ΝΕΤ, αναφερόμενος στο Βατοπέδι. Μίλησε για σκοπιμότητες από την πλευρά της κυβέρνησης και απέδωσε την κλήτευση Καραμανλή στην προανακριτική σε επικοινωνιακούς λόγους.

Υποστήριξε την θέση της ΝΔ ότι στην υπόθεση έχουν παραπεμφθεί άνθρωποι χωρίς να έχουν προκύψει στοιχεία εναντίον τους, ενώ, ερωτώμενος να σχολιάσει την στάση του πρώην πρωθυπουργού τους τελευταίους 11 μήνες, ο κ. Παυλόπουλος είπε χαρακτηριστικά: «Σήμερα, μιλάει η ίδια η ζωή, δεν χρειάζεται να μιλήσει ο Καραμανλής».

Παράλληλα, επιτέθηκε στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Θεόδωρο Πάγκαλο, με αφορμή τη σημερινή συνέντευξη του τελευταίου στο «ΒΗΜΑ της Κυριακής». «Δεν θα ακολουθήσω τον κ. Πάγκαλο στα σχόλια περί φαυλότητας. Όλος ο κόσμος ξέρει πότε εκμαυλίστηκε και από ποιο κόμμα ο ελληνικός λαός», είπε ο κ. Παυλόπουλος.

«Την περίοδο 1981-9 έγιναν οι πιο πολλές προσλήψεις στο Δημόσιο με αδιαφανείς διαδικασίες και ο κόσμος, έμαθε στη λογική ότι όλα επιτρέπονται», ανέφερε ο κ. Παυλόπουλος. Δεν παρέλειψε πάντως, να επιτεθεί και στη σημερινή κυβέρνηση, καθώς όπως είπε, το έλλειμμα, το χρέος και η ανεργία, επιδεινώθηκαν τους 11 μήνες της διακυβέρνησης ΠΑΣΟΚ.

Καυστικός ήταν στο σχόλιό του για τις διαγραφές που έγιναν το τελευταίο διάστημα στο κόμμα της ΝΔ. «Ας μη γελιόμαστε. Όσες διαγραφές έγιναν στη ΝΔ, έγιναν γιατί τις επιδίωξαν αυτοί που διεγράφησαν», κατέληξε ο κ. Παυλόπουλος.

http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=9008&catId=1

Ο Παυλόπουλος δικαιολογεί τις διαγραφές στη ΝΔ

Δικαιολογημένες χαρακτήρισε με έμμεσο αλλά σαφή τρόπο τις διαγραφές στελεχών από τη ΝΔ, ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος.

Σε συνέντευξή του στην κρατική τηλεόραση ο πρώην υπουργός δήλωσε χαρακτηριστικά: «Ας μη γελιόμαστε. Όσες διαγραφές έγιναν στη ΝΔ, έγιναν γιατί τις επιδίωξαν αυτοί που διεγράφησαν».

Κληθείς να σχολιάσει την άρνηση του κ. Κώστα Καραμανλή τους τελευταίους 11 μήνες να μιλήσει, ο κ. Παυλόπουλος τόνισε: «Σήμερα, μιλάει η ίδια η ζωή, δεν χρειάζεται να μιλήσει ο Καραμανλής».

Ο κ. Παυλόπουλος απέδωσε την κλήτευση Καραμανλή στην Προκαταρκτική Επιτροπή για το Βατοπέδι σε σκοπιμότητες και επικοινωνιακούς λόγους της κυβέρνησης και σημείωσε ότι έχουν παραπεμφθεί άνθρωποι χωρίς να έχουν προκύψει στοιχεία εναντίον τους.

Παράλληλα, επιτέθηκε στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Θεόδωρο Πάγκαλο, με αφορμή τη σημερινή συνέντευξη του τελευταίου στο «ΒΗΜΑ της Κυριακής». «Δεν θα ακολουθήσω τον κ. Πάγκαλο στα σχόλια περί φαυλότητας. Όλος ο κόσμος ξέρει πότε εκμαυλίστηκε και από ποιο κόμμα ο ελληνικός λαός», είπε ο κ. Παυλόπουλος.

 http://parapolitika.gr/el/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE/%CE%BF-%CF%80%CE%B1%CF%85%CE%BB%CF%8C%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%BF%CF%82-%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CE%B9%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B5%CE%AF-%CF%84%CE%B9%CF%82-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%AD%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%B7-%CE%BD%CE%B4


 

   

ΤΕΣΣΕΡΑ ΚΡΙΣΙΜΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ
ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ
ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΣΤΗ ΔΕΘ

I.Πως υπερηφανεύεται ότι ήταν, το 2009, «έτοιμος» να κυβερνήσει όταν –πέρα από το περιβόητο «υπάρχουν λεφτά»- έχει αλλάξει ως τώρα τρεις φορές τις αρμοδιότητες των Υπουργείων; Έτσι ώστε, ακόμη και αυτή τη στιγμή, οι Υπουργοί του και οι «συντονιστές»  του ψάχνουν να δουν τι θα κάνουν αύριο;

II.    Ως προς το πώς φθάσαμε στο ΔΝΤ τίθεται το μεγάλο ερώτημα:  Πότε έλεγε την αλήθεια ο κ. Γ. Παπανδρέου;  Όταν προ των ευρωεκλογών -3/6/2009- «αναθεμάτιζε» το ΔΝΤ στον δημοσιογράφο κ. Σ. Κούλογλου;  Ή όταν, αμέσως μετά τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου 2009, ο ίδιος «απειλούσε» την Ευρωπαϊκή Ένωση ότι το ΔΝΤ ήταν «το όπλο στο τραπέζι του» και ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ κ. Σ. Ξυνίδης προοιωνιζόταν την είσοδο στο ΔΝΤ ως «λύση» για την αντιμετώπιση του οικονομικού μας κατήφορου;

hello: ΤΕΣΣΕΡΑ ΚΡΙΣΙΜΙΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΣΤΗ ΔΕΘ, Εφημερίδα Αδέσμευτος Τύπος της 13/9/2010

   

Δήλωση Καθηγητή Προκόπη Παυλόπουλου σχετικά με την καταδικαστική για την Ελλάδα απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου σχετικά με την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος από τους εκτός Επικράτειας Έλληνες.
                                                                                                                                           Αθήνα, 9/7/2010

« Με αποκλειστική ευθύνη του Πρωθυπουργού κ. Γ. Παπανδρέου και του ΠΑΣΟΚ η Ελλάδα, με την απόφαση της 8ης Ιουλίου 2010, καταδικάσθηκε από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου επειδή δεν έχει ως τώρα ψηφίσει τον εκτελεστικό των διατάξεων του άρθρου 51 παρ. 4 του Συντάγματος νόμο, για την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος από τους εκτός Επικρατείας ‘Ελληνες.
Θυμίζω ότι το ΠΑΣΟΚ, ως Αντιπολίτευση, εμπόδισε την Κυβέρνηση Καραμανλή να ψηφίσει τον σχετικό νόμο – αφού απαιτείται πλειοψηφία των δύο τρίτων – και ως Κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ προτίμησε να μην φέρει προς ψήφιση το νόμο αυτό αλλά να διασφαλίσει πολιτικά δικαιώματα και ελληνική ιθαγένεια για τους Μετανάστες που ζούν στην Ελλάδα !
Αυτές είναι οι «προτεραιότητες» του κ. Γ. Παπανδρέου και της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Δηλαδή πρώτα η «εκλογική πελατεία» του ΠΑΣΟΚ και ύστερα οι ΄Ελληνες της Διασποράς και το Έθνος !
Κατά τα άλλα ο κ. Γ.Παπανδρέου ισχυρίζεται ότι «δίνει μάχη κατά της πελατειακής νοοτροπίας» ενώ, στην πραγματικότητα, θωρακίζει θεσμικώς την πιο αποκρουστική,  εθνικώς και πολιτικώς, έκφρασή της »

   

                                                                                                                                                  Αθήνα, 30/4/2010

Σχόλιο στην εφημερίδα "Αδέσμευτος Τύπος" (30/4/2010) σχετικά με τον "ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ"

«Μετά τα «κατορθώματά της» στην οικονομία η Κυβέρνηση Παπανδρέου επιτίθεται, δριμύτερη, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση με τον «Καλλικράτη».  Πραγματικό θέατρο του παραλόγου.  Ο Ιονέσκο θα ήταν ευτυχής να είχε τέτοιους σεναριογράφους.  Και για να είμαι πιο συγκεκριμένος:

Πρώτον, πως οργανώνεται σοβαρή και αποτελεσματική διοικητική μεταρρύθμιση όταν προηγουμένως «στήνεται» ο εκλογικός μηχανισμός και μόνον ύστερα παραπέμπεται, αορίστως, στο μέλλον η χρηματοδότηση των μεταφερόμενων αρμοδιοτήτων, ιδίως δε το αντίστοιχο Επιχειρησιακό Σχέδιο Υποστήριξης; Κάπως έτσι δεν συνέβη και με τον «Καποδίστρια», του οποίου το Επιχειρησιακό Σχέδιο Υποστήριξης δεν έφτασε ούτε στο μισό απ’ αυτό που είχε εξαγγελθεί, οδηγώντας τότε την τοπική Αυτοδιοίκηση σε οικονομική εξαθλίωση, από την οποία σώθηκε, μετά το 2004, με τον «ΘΗΣΕΑ»;

hello: Σχόλιο σχετικά με τον "ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ" στην Εφημερίδα "ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ" (30/4/2010)

   

Page 3 of 3

Πληροφορίες Ιστότοπου

Η συγκεκριμένη ιστοσελίδα είναι η μοναδική παρουσία του Προκόπη Παυλόπουλου στο διαδίκτυο. Οποιαδήποτε άλλη παρουσίαση σε blogs, facebook, Flicker κ.τ.λ δεν αντιπροσωπεύει τον Καθηγητή Προκόπη Παυλόπουλο.