Συνεντεύξεις

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
του πρώην Υπουργού Εσωτερικών και Υποψήφιου Βουλευτή Α΄ Αθηνών Καθηγητή κ. Προκόπη Παυλόπουλου
στην εφημερίδα «ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ»
και στον δημοσιογράφο κ. Μάρκο ΜΟΥΖΑΚΗ
(Κυριακή 29/4/2012)

1.                 Όπως έχουν διαμορφωθεί οι προεκλογικές εξελίξεις και δυναμικές, μάλλον αυτοδυναμία δεν θα υπάρξει. Θα συμφωνούσατε σ’ αυτή την περίπτωση με νέα εκλογική αναμέτρηση, πολύ περισσότερο αν η Ν.Δ. είναι μακριά απ’ το ποσοστό αυτοδυναμίας;

Το διακύβευμα των εκλογών της 6ης Μαΐου είναι, αναμφιβόλως, η εξασφάλιση πολιτικής σταθερότητας για την έξοδο από την κρίση. Αυτό δεν μπορεί παρά να μεταφράζεται σε ισχυρή εντολή εφαρμογής ενός ρεαλιστικού και αναπτυξιακού κυβερνητικού προγράμματος. Ο στόχος της αυτοδυναμίας δεν είναι κομματικός εγωισμός. Είναι εθνική ανάγκη. Γι’ αυτό και πιστεύω ότι θα επιτευχθεί.  Σε κάθε περίπτωση, ακόμη δηλαδή κι αν το σενάριο της αυτοδυναμίας δεν επαληθευθεί, οι νέες εκλογές δεν είναι λύση. Θα οδηγήσουν τη Χώρα σε πολιτική περιδίνηση μηνών, με αβέβαιο –μάλλον καταστροφικό- αποτέλεσμα. Ο Τόπος πρέπει να κυβερνηθεί άμεσα. Και το Σύνταγμα παρέχει αυτή τη δυνατότητα, ακόμη και ελλείψει μονοκομματικής κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, με την παροχή ψήφου ανοχής στο πρώτο Κόμμα. Αν το ΠΑΣΟΚ και ο κ. Ευ. Βενιζέλος αρνηθούν να την παράσχουν, είναι εκείνοι, αποκλειστικώς, που οδηγούν τη Χώρα σε νέες εκλογές και επωμίζονται, στο ακέραιο, το βάρος και τις ευθύνες αυτής της επιλογής.

2.                 Αν οι μετεκλογικές εξελίξεις παραπέμψουν σε κυβέρνηση συνεργασίας και η Ν.Δ. είναι πρώτο Κόμμα, με ποιους μπορεί να συνεργαστεί παρά μόνο με το ΠΑΣΟΚ, λογικά;Το διευκρίνισα καθαρά προηγουμένως. Η εντολή που θα λάβει ο κ. Α. Σαμαράς αποκλείει την κυβερνητική συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ. Δεν θα μπούμε στη λογική επώδυνων και εθνικά επικίνδυνων συμβιβασμών με τους ηττημένους των εκλογών και υπαίτιους του σημερινού τέλματος. Ας μην παρεξηγούν και διαστρεβλώνουν κάποιοι τη στήριξή μας στην Κυβέρνηση Παπαδήμου. Δεν είναι ούτε συγχωροχάρτι, ούτε προπομπός για το μέλλον, δεδομένου μάλιστα ότι η Κυβέρνηση αυτή δεν συνεφωνήθη, αλλά επεβλήθη. Δεν ήταν καν συγκυβέρνηση. Ήταν, υπό όρους εκβιασμού που δεν ταιριάζει στην ιστορία και την προοπτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στάση εθνικής ευθύνης της Νέας Δημοκρατίας προ του κινδύνου ολοκληρωτικής καταστροφής από την πολιτική  παράνοια των χειρισμών του κ. Παπανδρέου.  Άρα ήταν Κυβέρνηση με ειδική και περιορισμένη εμβέλεια. Έχει ημερομηνία λήξης την 6η Μαΐου. Μακάρι να ήταν νωρίτερα.

hello: 29-4-2012 Συνέντευξη στην εφημερίδα "ΤΟ ΠΑΡΟΝ" και στον δημοσιογράφο κ. Μάρκο ΜΟΥΖΑΚΗ

   

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
του πρώην Υπουργού Εσωτερικών  και Βουλευτή Α΄Αθηνών
Καθηγητή κ. Προκόπη Παυλόπουλου
στο «newsbomb.gr» και
στoν δημοσιογράφο κ. Κώστα Λασκαράτο
Αθήνα, 6-4-2012

1.     Η ΝΔ επιμένει πως μπορεί να κατακτήσει την αυτοδυναμία. Τα δημοσκοπικά ευρήματα δεν δικαιολογούν αυτή την εκτίμηση. Μήπως εκπέμπετε λάθος μηνύματα, βάζοντας έναν, φαινομενικά, μη ρεαλιστικό στόχο;

Όταν απευθύνεσαι στον Ελληνικό Λαό, πρέπει να του λες όλη την αλήθεια και για όλα τα θέματα.  Ιδίως μετά την πικρή εμπειρία του «λεφτά υπάρχουν», με την οποία ο κ. Γ. Παπανδρέου εξαπάτησε πολιτικά το Εκλογικό Σώμα.  Και η Νέα Δημοκρατία λέει όλη την αλήθεια επιμένοντας να διεκδικεί την αυτοδυναμία. Όχι, φυσικά, λόγω πολιτικής αλαζονείας.  Κάθε άλλο. Αλλά και γιατί ο στόχος είναι εφικτός, όπως θα φανεί στο τέλος της προεκλογικής περιόδου, όταν η συσπείρωση της ήρεμης και υπεύθυνης περίσκεψης θα είναι γεγονός.  Αλλά και διότι η Νέα Δημοκρατία οφείλει να αιτιολογήσει στον Ελληνικό Λαό γιατί η αυτοδυναμία της είναι η μόνη ρεαλιστική διέξοδος από την δεινή σημερινή κρίση.  Και τούτο επειδή η συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ είναι αδιανόητη, αφού ουδέν μπορεί να προσφέρει στο μέλλον του Τόπου ο κ. Ευ. Βενιζέλος και οι Υπουργοί του ΠΑΣΟΚ, που οδήγησαν την κοινωνία και την οικονομία στην καταστροφή, κατά την ομολογία του κ. Μ. Χρυσοχοΐδη και της κας Β. Παπανδρέου.  Και οι καταστροφείς δεν μπορεί να εμφανίζονται σήμερα, με περίσσιο πολιτικό θράσος, ως «επίδοξοι σωτήρες».

2.     Το τελευταίο διάστημα βλέπουμε μια ευθεία επίθεση του κόμματός σας προς τον Πάνο Καμένο. Φοβάστε πως η «γέννηση» των Ανεξάρτητων Ελλήνων μπορεί να σας στερήσει την πολυπόθητη αυτοδυναμία;

Δεν πρόκειται, σε καμία περίπτωση, για επίθεση.  Είναι υπεύθυνη πολιτική αντιπαράθεση, με καθαρώς πολιτικά επιχειρήματα.  Και τα επιχειρήματα αυτά είναι, κατά βάση, δύο και εντελώς προφανή: Πρώτον, η πολιτική πρόταση των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» όχι μόνον είναι εντελώς αποσπασματική και ατεκμηρίωτη αλλά οδηγεί την Ελλάδα εκτός ευρώ, υπό καταστροφικούς όρους πτώχευσης.  Δεύτερον, η ψήφος προς το νέο αυτό Κόμμα, στο μέτρο που αποτελεί ανάχωμα στην αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας, οδηγεί μαθηματικά στη διαιώνιση μιας Κυβέρνησης τύπου «Παπαδήμου».  Με απλές λέξεις η ψήφος προς τους «Ανεξάρτητους Έλληνες» σημαίνει πως αυτός που τη δίνει αποδέχεται, εμμέσως πλην σαφώς, ότι πρέπει να συνεχισθεί η καταστροφική πορεία του σημερινού κυβερνητικού σχήματος, το οποίο μας επιβλήθηκε από την Τρόικα, πέρα και έξω από κάθε έννοια δημοκρατικής αρχής.  Πράγμα για το οποίο πρέπει να απολογείται η Ευρωπαϊκή Ένωση, που ξεκίνησε με άλλα οράματα και άλλες προσδοκίες.

hello: 6-4-2012. Συνέντευξη στο Newsbomb.gr και στον δημοσιογράφο κ. Κώστα Λασκαράτο

   

Π. Παυλόπουλος: Δεν υπάρχουν νεοφιλεύθερες ή ακροδεξιές αντιλήψεις στη ΝΔ

Μιλώντας στον Νίκο Χατζηνικολάου και τον realfm 97.8, ο κ. Παυλόπουλος εκτίμησε ότι οι δυο προσχωρήσεις θα μετατοπίσουν τους κυρίους Βορίδη και Γεωργιάδη στο χώρο που εκφράζει η ΝΔ.

«Τον τόνο σε ένα κόμμα τον δίνει ο αρχηγός του και ο Σαμαράς έχει πάρει θέσεις που εκφράζουν την ανάγκη για ενίσχυση του κοινωνικού κράτους. Δεν υπάρχουν νεοφιλεύθερες ή ακροδεξιές αντιλήψεις στη ΝΔ» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο κ . Παυλόπουλος αναγνώρισε ότι ο Πρόεδρος της ΝΔ μετατοπίστηκε «έστω και λίγο» από τις θέσεις του προκειμένου όπως εξήγησε να μην πάει η χώρα στην καταστροφή, μίλησε για «εκβιασμούς» στους οποίους υπόκειται η Ελλάδα και προσέθεσε:

«Αυτή η αδιέξοδη πολιτική οδηγεί σε κοινωνική έκρηξη που μπορεί να εξαπλωθεί σε όλη την Ευρώπη. Ο Σαμαράς τα προέβλεψε όλα, εκβιάστηκε για τη σωτηρία του τόπου και του ελληνικού λαού, μίλησε με ειλικρίνεια και δεν είπε ότι λεφτά υπάρχουν. Θα αγωνιστούμε να αλλάξουμε το μνημόνιο αφού πλέον και στη Γερμανία υπάρχει αφύπνιση και όλο και περισσότεροι λένε πως αυτό που γίνεται στην Ελλάδα είναι άδικο και επικίνδυνο».

Ακούστε τι είπε ο κ. Παυλόπουλος στον Real FM : http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=125274&catID=1

   

Π. Παυλόπουλος: Η κυβέρνηση Παπανδρέου δεν διαπραγματεύτηκε το μνημόνιο

Ο βουλευτής της ΝΔ Προκόπης Παυλόπουλος στον ΣΚΑΪ

23/01/2012 | 13:27Τελευταία Ενημέρωση: 13:27 23/01/2012

 http://www.skai.gr/news/politics/article/192481/p-paulopoulos-i-kuvernisi-papandreou-den-diapragmateutike-to-mnimonio/


Βολές κατά της κυβέρνησης Παπανδρέου εξαπέλυσε στον ΣΚΑΪ και τη Σία Κοσιώνη ο βουλευτής της ΝΔ Προκοπής Παυλόπουλος.Όπως είπε, ποτέ δεν διαπραγματεύτηκε το έλλειμμα, ούτε το μνημόνιο και ποτέ δεν θωράκισε τη χώρα.

Χαρακτήρισε αδιανόητο να λέγεται ότι ενδεχόμενη μείωση των μισθών στον ιδιωτικό τομέα θα αυξήσει την ανταγωνιστικότητα.

Πρόσθεσε ότι δεν είναι σωστό να γίνουν νομοθετικές παρεμβάσεις σε ό,τι συμφωνηθεί για τους μισθούς από τους κοινωνικούς εταίρους.

Για το αίτημα του οικονομικού εισαγγελέα προς την εισαγγελία του Αρείου Πάγου να διαβιβαστεί στην βουλή η δικογραφία για το έλλειμμα, ο βουλευτής της ΝΔ τόνισε ότι «πρέπει να αφήσουμε την Δικαιοσύνη να κάνει την δουλειά της. Πρέπει να σεβαστούμε την ανεξαρτησία της».

«Ας έρθει στην βουλή η δικογραφία για να δούμε περί τίνος πρόκειται» πρόσθεσε.


 

   

Page 10 of 18

Πληροφορίες Ιστότοπου

Η συγκεκριμένη ιστοσελίδα είναι η μοναδική παρουσία του Προκόπη Παυλόπουλου στο διαδίκτυο. Οποιαδήποτε άλλη παρουσίαση σε blogs, facebook, Flicker κ.τ.λ δεν αντιπροσωπεύει τον Καθηγητή Προκόπη Παυλόπουλο.