Συνεντεύξεις

Π. Παυλόπουλος: Δεν μπορεί η τρόικα να επιβάλλει στην Ελλάδα διατάξεις αντίθετες με το Κοινοτικό Δίκαιο

Πέμπτη, 05 Ιουλίου 2012 11:18

«Δεν μπορεί η τρόικα να επιβάλει στην Ελλάδα διατάξεις, που είναι αντίθετες με το κοινοτικό δίκαιο», τόνισε μιλώντας στη ΝΕΤ FM ο βουλευτής της ΝΔ, Προκόπης Παυλόπουλος, αναφερόμενος τόσο στην απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας περί μνημονίου, όσο και στις αποφάσεις των πολιτικών δικαστηρίων και του Ειρηνοδικείου Αθηνών για τους πρώτους μνημονιακούς νόμους.

Συνέντευξη στην εκπομπή «Άκρως Ραδιοφωνικό και απόρρητο» με τον Τάκη Σαράντη και τον Παναγιώτη Τσούτσια.

Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Πώς μπερδεύονται τα πράγματα τώρα; Αν και υπάρχει το Συμβούλιο Επικρατείας, από την άλλη υπάρχει το Ειρηνοδικείο».

Π. ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: «Πράγματι η απόφαση 668/2012 του Συμβουλίου Επικρατείας περί μνημονίου έχει εκδοθεί λέγοντας ότι και διατάξεις των πρώτων μνημονιακών νόμων δεν πάσχουν από πλευράς παραβίασης του ελληνικού και του κοινοτικού δικαίου. Όμως έχουμε τις αποφάσεις των πολιτικών δικαστηρίων και ιδίως την απόφαση του Ειρηνοδικείου Αθηνών για τους πρώτους μνημονιακούς νόμους με τους οποίους επιβλήθηκαν οι οριζόντιες περικοπές σε μισθούς, συντάξεις, οι περικοπές των δώρων Πάσχα και Χριστουγέννων. Οι αποφάσεις αυτές λένε κάτι που είχε πει τότε η επιστημονική υπηρεσία της Βουλής: Ότι παραβιάζεται όχι μόνο το Σύνταγμα, παραδείγματος χάριν η αρχή της ισότητας, η αρχή της συλλογικής αυτονομίας, η αρχή της αναλογικότητας, αλλά και βασικές διατάξεις του ευρωπαϊκού δικαίου, όπως είναι το άρθρο 37 του ευρωπαϊκού χάρτη των θεμελιωδών δικαιωμάτων και οι διατάξεις οι οποίες αφορούν ορισμένες διεθνείς συμβάσεις εργασίας. Ποτέ δεν αντιτάξαμε στην τρόικα ότι αυτές οι διατάξεις είναι αντίθετες και με το κοινοτικό δίκαιο. Και δεν μπορεί η τρόικα να επιβάλει στην Ελλάδα διατάξεις, που είναι αντίθετες με το κοινοτικό δίκαιο».

ΠΗΓΗ:
http://www.ert.gr/sinentefxis-sti-net-fm/item/16562-P-Paylopoylos-Den-mporei-h-troika-na-epiballei-sthn-Ellada-diataxeis-antithetes-me-to-Koinotiko-Dikaio

 

 

   

«Οι καιροί επιβάλλουν να υπάρξει σύγκλιση»

«Αν υπήρχε αυτοδύναμη κυβέρνηση θα είχε πάρει την ευθύνη αυτών που έπρεπε να γίνουν», ανέφερε ο Προκόπης Παυλόπουλος μιλώντας στον realfm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου, ενώ σημείωσε ότι χάθηκε πολύτιμος χρόνος και πως «τώρα ανοίγεται διάπλατα ο δρόμος επαναδιαπραγμάτευσης». Η πολιτική που ακολουθείται στην Ευρώπη οδηγεί όχι μόνο την Ελλάδα αλλά και την Ευρωζώνη στην κατάρρευση, πρόσθεσε ο κ. Παυλόπουλος.

Σε ερώτηση για το εάν θα πρέπει να συμμετέχουν τεχνοκράτες στη νέα κυβέρνηση, ο βουλευτής της ΝΔ εξήγησε ότι «η Ελλάδα διαθέτει ανθρώπους έξω από τον πολιτικό χώρο οι οποίοι είναι πολύτιμοι». Σημείωσε επίσης ότι αυτό το δυναμικό των τεχνοκρατών πρέπει «να το αξιοποιήσουμε στον μέγιστο βαθμό, ανεξάρτητα αν θα είναι από τον υπουργικό θώκο».

Σε ό,τι αφορά το περιστατικό με τον Ηλία Κασιδιάρη στην εκπομπή του ΑΝΤ1, ο κ. Παυλόπουλος ανέφερε σχετικά με τα όσα ακούστηκαν για το γεγονός πως δεν αντέδρασε: «Δεν ήταν στάση αμηχανίας, ήταν συνειδητή στάση αποδοκιμασίας».


Ακούστε τί δήλωσε ο Προκόπης Παυλόπουλος στον realfm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου

 

   

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
του πρώην Υπουργού Εσωτερικών και Υποψήφιου Βουλευτή Α΄ Αθηνών Καθηγητή κ. Προκόπη Παυλόπουλου
στην εφημερίδα «ΙΣΟΤΙΜΙΑ»
και στον δημοσιογράφο κ. Κώστα ΠΑΣΙΣΗ
(Σάββατο 26/5/2012)

1. Πριν από δυο χρόνια ο Αντώνης Σαμαράς  διέγραψε την Ντόρα Μπακογιάννη από τη ΝΔ. Σήμερα όμως η Ντόρα Μπακογιάννη συνεργάζεται με τη ΝΔ. Τελικά η επιστροφή της δικαιώνει και τις θέσεις της για το Μνημόνιο;

Το αντίθετο. Υπενθυμίζω ότι η κα Ντ. Μπακογιάννη είναι εκείνη η οποία, με αίσθημα ευθύνης και μπροστά στον κίνδυνο κατάρρευσης που απειλεί τον Τόπο, ανέστειλε τη λειτουργία του Κόμματός της και προσχώρησε, μαζί με στελέχη της, στη ΝΔ.  Άρα είναι οι θέσεις της ΝΔ και του κ. Α. Σαμαρά που δικαιώνονται με την κίνηση αυτή.  Και όχι, φυσικά, το αντίστροφο.  Αλλ’ ας αφήσουμε το παρελθόν.  Η πρωτοβουλία αυτή του κ. Α. Σαμαρά και της κας Ντ. Μπακογιάννη δεν έχει, με κανένα τρόπο, μικροκομματικά χαρακτηριστικά ή ρεβανσιστικές προθέσεις.  Στοχεύει αποκλειστικώς, όπως τόνισε και ο Πρόεδρος της ΝΔ κ. Α. Σαμαράς, αφενός στη δημιουργία μιας ισχυρής φιλοευρωπαϊκής κοινοβουλευτικής δύναμης  στη νέα Βουλή. Και, αφετέρου, στην τεκμηρίωση μιας υπεύθυνης και αξιόπιστης πρότασης διακυβέρνησης και ενός σχεδίου ανασυγκρότησης της οικονομίας, το οποίο βασίζεται στις αρχές και τις αξίες του σύγχρονου ευρωπαϊκού κοινωνικού κεκτημένου και της ελεύθερης οικονομίας που θα δώσει ελπίδα στο Λαό μας.

2. Τις τελευταίες ημέρες η πολιτική συζήτηση περιστρέφεται γύρω από το δίλημμα ευρώ ή δραχμή. Η συζήτηση αυτή ωφελεί τελικά τα συμφέροντα της Χώρας;

hello: 26-5-2012 Συνέντευξη στην εφημερίδα "ΙΣΟΤΙΜΙΑ" και στον δημοσιογράφο κ. Κώστα Πασίση

   

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
του πρώην Υπουργού Εσωτερικών και Υποψήφιου Βουλευτή Α΄Αθήνας Καθηγητή κ. Προκόπη Παυλόπουλου
στην εφημερίδα «Παρασκευή & 13»
και στην δημοσιογράφο κα Αλεξάνδρα Λαμπρούλη 
(
Παρασκευή 25/5/2012)

1.     Κύριε Παυλόπουλε, μάλλον η νέα προεκλογική περίοδος θα σημαδευτεί καθοριστικά από την επίθεση του κ. Α. Σαμαρά και της ΝΔ εναντίον του κ. Α. Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ».

Δεν πρέπει να το βλέπετε υπ’ αυτό το πρίσμα.  Ο κ. Α. Σαμαράς και η ΝΔ απλώς απαντούν μ’ επιχειρήματα στις «θέσεις» που αναπτύσσουν κάθε φορά ο κ. Α. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ για την έξοδο της Χώρας από τη βαθειά κρίση που τη μαστίζει.  Πρόκειται για «θέσεις» που αφενός αλλάζουν με πρωτεϊκές μεταβολές και οβιδιακές μεταμορφώσεις, αφού όλοι γνωρίζουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καν πρόγραμμα.  Και, αφετέρου, είναι ανεδαφικές και καταστροφικές για το μέλλον της Ελλάδας.  Κατά συνέπεια οι κ. Α. Σαμαράς και η ΝΔ έχουν χρέος να ενημερώσουν, ιδίως ενόψει των εκλογών, το Εκλογικό Σώμα ως προς το τι συνεπάγεται για το αύριο της Χώρας ενδεχόμενη επικρότηση των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ.  Τούτο συνιστά υπεύθυνη στάση και όχι κινδυνολογία.

2.     Π.χ. ποιές θέσεις του κ. Α. Τσίπρα θεωρείτε ανεφάρμοστες και επικίνδυνες για τον Τόπο;

hello: 25-5-2012_ Συνέντευξη στην εφημερίδα "Παρασκευή & 13" και στην δημοσιογράφο κα Αλεξάνδρα Λαμπρούλη

   

Page 8 of 18

Πληροφορίες Ιστότοπου

Η συγκεκριμένη ιστοσελίδα είναι η μοναδική παρουσία του Προκόπη Παυλόπουλου στο διαδίκτυο. Οποιαδήποτε άλλη παρουσίαση σε blogs, facebook, Flicker κ.τ.λ δεν αντιπροσωπεύει τον Καθηγητή Προκόπη Παυλόπουλο.