Άρθρα

Εκατό μέρες έτσι … χωρίς πρόγραμμα

του

Προκόπη Παυλόπουλου

Βουλευτή – Καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών

 

          Οι «περιβόητες» 100 μέρες του ΠΑΣΟΚ, τώρα πια που ο κ. Γ. Παπανδρέου και η Κυβέρνησή του αντιμετωπίζουν την αδήριτη πραγματικότητα, παραπέμπουν στην εκπομπή της αλησμόνητης Μαρίας Ρεζάν, στον 9,84 FM, «Μία ώρα έτσι … χωρίς πρόγραμμα»!

          Τις βαρύγδουπες υποσχέσεις για παροχές, διαδέχθηκαν οι «ισχνές αγελάδες» μιας ασήμαντης πολιτικής «φιλοδωρημάτων», τα οποία –και παρά τις περί του αντιθέτου προεκλογικές διαβεβαιώσεις του κ. Γ. Παπανδρέου – επιδεινώνουν, χωρίς κανένα βεβαίως ουσιαστικό όφελος προς τους χαμηλόμισθους και μικροσυνταξιούχους, δραματικά τους αριθμούς του ελλείμματος και του δημόσιου χρέους.  Η πάλαι ποτέ κραταιά Αξιωματική Αντιπολίτευση των εύκολων εξαγγελιών περί φορολογικών ελαφρύνσεων μεταμορφώθηκε, ακαριαία μάλιστα, στην Κυβέρνηση που επιδίδεται, απροκάλυπτα και καθ’ υποτροπήν,  σ’ ένα πρωτόγνωρο φορολογικό σαφάρι –κατά το πρότυπο των Κυβερνήσεων Σημίτη-  μ’ έντονες τις πτυχές της κοινωνικής αδικίας αλλά και της κραυγαλέας αντισυνταγματικότητας.

        

hello: ΕΚΑΤΟ ΜΕΡΕΣ... ΕΤΣΙ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ (Εφημερίδα "ΚΟΣΜΟΣ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ"16/1/2010)

 

ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΕΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ

του

ΠΡΟΚΟΠΗ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ­*

 

          Χωρίς να έχει δώσει ούτε καν το στίγμα της πολιτικής της ως προς το μείζον, και πολλαπλώς ευαίσθητο, ζήτημα της κοινωνικής ένταξης των μεταναστών και πριν εκπληρώσει το στοιχειώδες δημοκρατικό χρέος ως προς την ψήφο των εκτός Επικρατείας Ελλήνων, που εκκρεμεί από την αναθεώρηση του Συντάγματος του 2001 –θυμίζω ότι το ΠΑΣΟΚ, με δική του ευθύνη ή, ορθότερα, ανευθυνότητα, τους στέρησε αυτή τη δυνατότητα καταψηφίζοντας, με καταφανώς έωλα επιχειρήματα, το σχετικό σχέδιο νόμου της Κυβέρνησης Καραμανλή- η Κυβέρνηση Παπανδρέου ανέλαβε νομοθετική πρωτοβουλία για την «Πολιτική συμμετοχή ομογενών και αλλοδαπών υπηκόων τρίτων χωρών που διαμένουν νόμιμα και μακροχρόνια στην Ελλάδα».

 

hello: ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΕΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ (Εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 10/1/2010)

   

Η ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΣΤΗΝ ΠΡΟΚΡΟΥΣΤΕΙΑ ΚΛΙΝΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

του

ΠΡΟΚΟΠΗ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ­*

 

Το ΠΑΣΟΚ ακολουθεί, δυστυχώς, σταθερά την οδό της πολιτικής και θεσμικής ανευθυνότητας ακόμη και στον τόσο κρίσιμο τομέα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.  Θυμίζω ότι το 1994 καθιέρωσε την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, χωρίς αρμοδιότητες και, κυρίως, χωρίς πόρους.  Ενώ και ο περίφημος «Καποδίστριας» οδήγησε, ως το 2004, στην απαξίωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης α΄ βαθμού, κυρίως λόγω πλήρους έλλειψης των στοιχειωδών υποδομών και πόρων για την ουσιαστική άσκηση των αρμοδιοτήτων της.  Αυτή είναι η πραγματικότητα και η αλήθεια όσο και αν το ΠΑΣΟΚ και οι προπαγανδιστές του προσπαθούν να μετατρέψουν το αυτοδιοικητικό του ναυάγιο –που πιστοποίησαν οι δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές του 2006- σε πολιτική, δήθεν, «αυτοδιοικητικής ευθύνης».

hello: Η ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΚΡΟΥΣΤΕΙΑ ΚΛΙΝΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ (Εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ 7/1/2010)

   

ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ ΤΗΣ «ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΗΣ»

του

Προκόπη ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ*­

 

          Ύστερα από επίπονες και, σε αρκετές περιπτώσεις, πολιτικώς επώδυνες διεργασίες ψηφίσθηκε -με οριακή πλειοψηφία και ως τελικό προϊόν «προκρούστειου» συμβιβασμού- από τα νομοθετικά σώματα (Βουλή των Αντιπροσώπων και Γερουσία) των ΗΠΑ η μεταρρύθμιση του Προέδρου Μπάρακ Ομπάμα για το σύστημα υγείας και κοινωνικής ασφάλισης. 

          Και να σκεφθεί κανείς ότι ακόμη και αυτή η «κόλουρη μεταρρύθμιση» του ασφαλιστικού συστήματος των ΗΠΑ χαιρετίσθηκε ως «πραγματικό επίτευγμα»!  Ο ίδιος ο Μπάρακ Ομπάμα τη χαρακτήρισε ως τη «δεύτερη μεγαλύτερη» –μετά την παρέμβαση διάσωσης του χρηματοοικονομικού συστήματος των ΗΠΑ κόστους, ως τώρα, 787 δισ. δολαρίων- μεταρρύθμιση της μέχρι σήμερα διακυβέρνησής του.

        

hello: ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ ΤΗΣ «ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΗΣ» (Εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 1/1/2010)

   

Page 28 of 28

Πληροφορίες Ιστότοπου

Η συγκεκριμένη ιστοσελίδα είναι η μοναδική παρουσία του Προκόπη Παυλόπουλου στο διαδίκτυο. Οποιαδήποτε άλλη παρουσίαση σε blogs, facebook, Flicker κ.τ.λ δεν αντιπροσωπεύει τον Καθηγητή Προκόπη Παυλόπουλο.