Βουλή

Βουλή - Αγορεύσεις / Παρεμβάσεις

4-12-2014. Αγόρευση κατά την συζήτηση επί του σν του Υπ. Οικονομικών «Κύρωση του κρατικού προϋπολογισμού και των προϋπολογισμών ορισμένων ειδικών ταμείων και υπηρεσιών οικονομικού έτους 2015».

…………….
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Δραγασάκης): Ευχαριστούμε και εμείς.  Το λόγο έχει ο κ. Παυλόπουλος.

ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ[1]: Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, όπως το κάνω περίπου είκοσι χρόνια τώρα κατά τη διάρκεια της συζήτησης του προϋπολογισμού, θα σας εκθέσω τις απόψεις μου και θα αποφύγω να κάνω δίκες προθέσεων ή ωραιοποιήσεις πραγμάτων.

Και αυτός ο προϋπολογισμός, όπως όλα αυτά τα τελευταία χρόνια της κρίσης, έχει τα προβλήματα που καλώς γνωρίζουμε. Πιστεύετε σοβαρά ότι η ίδια η Κυβέρνηση, το ίδιο το οικονομικό επιτελείο, ο κ. Σταϊκούρας που είναι εδώ, θεωρούν ότι αυτό το θεσμοθέτημα είναι τέλειο, ότι έχει μόνο θετικά στοιχεία; Δεν γνωρίζουμε ότι περιέχει πράγματα που, δυστυχώς, είναι απόρροια όλων αυτών των δεσμεύσεων, οι οποίες προέκυψαν για τη Χώρα από τον τρόπο που μπήκαμε στα μνημόνια; Και ιδίως από την άφρονα περίοδο των Κυβερνήσεων Παπανδρέου και Παπαδήμου; Αυτά πληρώνουμε τώρα.

Υπάρχει όμως μία διαφορά. Αυτός ο προϋπολογισμός έρχεται σε ένα κομβικό σημείο, όπου η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα -και όχι μόνο την ελπίδα- να βγει από την κρίση.

hello: 4-12-2014. Αγόρευση κατά την συζήτηση επί του σν του ΥΠΟΙΚ "Κύρωση του κρατικού προϋπολογισμού και των προϋπολογισμών ορισμένων ειδικών ταμείων και υπηρεσιών οικ.έτους 2015.

   

Βουλή - Αγορεύσεις / Παρεμβάσεις

25-11-2014 Αγόρευση κατά την συζήτηση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων «Έρευνα, τεχνολογική ανάπτυξη και καινοτομία και άλλες διατάξεις».
……………….

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Χρήστος Μαρκογιαννάκης): … Το λόγο έχει ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος, Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ[1]: Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, ψηφίζω «ναι» επί της αρχής, θεωρώντας ότι το νομοσχέδιο αυτό βελτιώνει τα πράγματα. Και αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κάποιος.

Άκουσα τις αιτιάσεις. Τις άκουσα και στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων, στην οποία δεν ανήκω, αλλά επειδή αφορά πανεπιστημιακά θέματα, με ενδιέφερε το συγκεκριμένο νομοσχέδιο. Να επιδιώκει κανείς το τέλειο είναι σωστό σαν σκοπός ζωής. Αλλά μην ξεχνάμε ότι κάθε νόμος, και ιδιαίτερα στη σημερινή εποχή, είναι ένα δημιούργημα το οποίο δεν μπορεί να επιτύχει εκείνο που καθένας θεωρεί ως ιδανικό. Στο κάτω-κάτω της γραφής, ποιο ιδεώδες είναι εκείνο το οποίο θα επιλέξουμε ανάμεσα στα περισσότερα που καθένας μας επιδιώκει;

Είναι αλήθεια ότι το υπό συζήτηση νομοσχέδιο βελτιώνει πράγματα. Είναι αλήθεια ότι θα μπορούσε να είναι πολύ καλύτερο σε ορισμένα σημεία που αφορούν κάπως γραφειοκρατικά ζητήματα. Αλλά μην ξεχνάτε, επίσης, ότι ορισμένες διαδικασίες επιβάλλονται γιατί, όπως ξέρετε, πολλά πράγματα γίνονται εν ονόματι της διαφάνειας. Και αυτή είναι μια αρχή που πρέπει να την υπηρετήσουμε σήμερα με όποιο κόστος.

hello: 25-11-2014 Αγόρευση κατά την συζήτηση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σν του Υπ.Παιδείας "΄Ερευνα, τεχνολογική ανάπτυξη και καινοτομία και άλλες διατάξεις

   

Βουλή - Αγορεύσεις / Παρεμβάσεις

11-11-2014. Αγόρευση κατά την συζήτηση επί της αρχής των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων: "Ενσωμάτωση στο ελληνικό δίκαιο Αποφάσεων-Πλαισίου του Συμβουλίου...".

ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά): ...Έχετε το λόγο, κύριε Παυλόπουλε.

ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ[1]: Ευχαριστώ, κυρία Πρόεδρε.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, επί της αρχής ψηφίζω το σχέδιο νόμου. Όμως, θα μου επιτρέψετε να κάνω ορισμένες παρατηρήσεις, που εκ πρώτης όψεως, φαίνεται ότι αφορούν τις τροπολογίες. Απλώς, οι τροπολογίες μου δίνουν την αφορμή να επισημάνω ορισμένα πράγματα, τα οποία πρέπει να τα έχουμε υπ’ όψιν μας.

Επειδή είναι η φύση των τροπολογιών εκείνη που αφορά τη ρύθμιση των χρεών των μικρών επιχειρήσεων, καθώς επίσης και το ζήτημα της εκτέλεσης των αποφάσεων για τους δικαστικούς και τους ένστολους που άπτονται σημαντικών πτυχών του τρόπου λειτουργίας και της Βουλής και του κράτους, γι’ αυτόν τον λόγο -και προσπαθώντας τις επόμενες μέρες να διορθώσουμε κάτι προς αυτήν την κατεύθυνση- επιτρέψτε μου να κάνω αυτές τις δύο παρατηρήσεις. Δεν είμαι, δηλαδή, εκτός ημερησίας διατάξεως, απλώς είμαι μέσα στο πνεύμα γενικότερα του σχεδίου νόμου.

hello: 11-11-2014 Αγόρευση κατά την συζήτηση επί της αρχής των άρθρων και του συνόλου το σν του Υπ.Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανρθωπίνων Δικαιωμάτων

   

Page 2 of 49

Πληροφορίες Ιστότοπου

Η συγκεκριμένη ιστοσελίδα είναι η μοναδική παρουσία του Προκόπη Παυλόπουλου στο διαδίκτυο. Οποιαδήποτε άλλη παρουσίαση σε blogs, facebook, Flicker κ.τ.λ δεν αντιπροσωπεύει τον Καθηγητή Προκόπη Παυλόπουλο.