Βουλή

Βουλή - Αγορεύσεις / Παρεμβάσεις

8-1-2013_Αγόρευση κ. Π. Παυλόπουλου κατά την συζήτηση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σν του Υπ.ΔΜ&ΗΔ: «Κατάργηση και συγχώνευση νομικών προσώπων του δημοσίου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα - Σύσταση Γενικής Γραμματείας για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου και άλλες διατάξεις».
…………
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Λεωνίδας Γρηγοράκος): … Το λόγο έχει ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος.

ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ[1]: Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε.

Εισαγωγικώς θα ήθελα να τονίσω ότι όσα θα πω για το θέμα των ενστάσεων αντισυνταγματικότητας, δεν το κάνω γιατί διεκδικώ κανενός είδους «αυθεντία» ούτε γιατί επικαλούμαι οποιαδήποτε αρχαιότητα. Το λέω εκφράζοντας απλώς την προσωπική μου άποψη. Αν κοιτάξει κανείς και την παράδοση που έχουμε στη Βουλή αλλά και τις ίδιες τις διατάξεις του Συντάγματος και του Κανονισμού της Βουλής, θα δει ότι οι ενστάσεις αντισυνταγματικότητας έχουν σημασία όταν η πολιτική μέσω των ενστάσεων, είναι το μέσον υπεράσπισης του Συντάγματος.

Αντιθέτως, δεν επιτελούν σε καμία περίπτωση τη λειτουργία τους όταν το Σύνταγμα γίνεται μέσω υπεράσπισης μιας συγκεκριμένης πολιτικής κατά περίσταση . Σ’ αυτές τις περιπτώσεις η ένσταση η ίδια ευτελίζεται και χάνει τη σημασία της, γιατί η ερμηνεία του Συντάγματος δεν μπορεί να γίνεται à la cart.

hello: 8-1-2013_Αγόρευση κ. Π. Παυλόπουλου κατά την συζήτηση του σν του Υπ.ΔΜ&ΗΔ: «Κατάργηση και συγχώνευση νομικών προσώπων του δημοσίου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα - Σύσταση Γενικής Γραμματείας για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου και άλλες διατάξεις»

   

Βουλή - Αγορεύσεις / Παρεμβάσεις

5-12-2012. Αγόρευση κ. Π. Παυλόπουλου κατά την συζήτηση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σν του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης: «Κύρωση του Μνημονίου Κατανόησης μεταξύ του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και του Υπουργείου Οικονομικών Υποθέσεων και Επικοινωνιών της Δημοκρατίας της Εσθονίας για τη συνεργασία όσον αφορά τρόπους καταπολέμησης της διαφθοράς και της γραφειοκρατίας μέσω της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και των τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνίας και άλλες διατάξεις».
………..
ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ[1]: Κύριε Πρόεδρε, θα μπορούσα να έχω το λόγο;
….
ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: Ακριβώς. Ζητώ το λόγο επί προσωπικού.

..
ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: Μπορεί να δημιουργηθεί λάθος εντύπωση, καθώς και στην επιτροπή, αλλά και εδώ, ο κ. Μητρόπουλος μού έκανε την τιμή να επικαλεστεί την άποψή μου. Μπορεί έτσι να δημιουργηθεί η εντύπωση ότι συμφωνώ με την ερμηνεία του άρθρου 36 παράγραφος 2, την οποία έδωσε σχετικά με την κύρωση των διεθνών συνθηκών. Παίρνω το λόγο για να πω ότι -και εδώ έγκειται το ιδιότυπο αυτό προσωπικό- διαφωνώ εντελώς με αυτό που είπε ο κ. Μητρόπουλος ως προς την ερμηνεία τού άρθρου 36.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Χρήστος Μαρκογιαννάκης): Εντάξει. Διαστρέβλωσε λοιπόν την επιστημονική σας θέση. Είναι ένα προσωπικό θέμα.

Ορίστε, έχετε το λόγο για δύο λεπτά για να το αναπτύξετε.

hello: 5-12-2012. Αγόρευση κ. Π. Παυλόπουλου κατά την του σν τουΥπ.ΔΜ&ΗΔ: Κύρωση του Μνημονίου Κατανόησης μεταξύ του Υπουργείου και της Δημοκρατίας της Εσθονίας για τη καταπολέμηση της διαφθοράς και της γραφειοκρατίας μέσω της ηλεκτρ. Διακυβ/σης και των τεχνολογ

   

Βουλή - Αγορεύσεις / Παρεμβάσεις

9-11-2012. Αγόρευση κ. Προκόπη Παυλόπουλου κατά τη συζήτηση επί του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Οικονομικών «Κύρωση του κρατικού προϋπολογισμού και των προϋπολογισμών ορισμένων ειδικών ταμείων και υπηρεσιών οικονομικού έτους 2013».
…………….
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Δραγασάκης): … Ο κ. Παυλόπουλος έχει το λόγο για επτά λεπτά.

ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ[1]: Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, υπερψηφίζω τον Προϋπολογισμό. Πλην όμως θα ήθελα να τονίσω πως οφείλω και στον εαυτό μου, αλλά γενικότερα στη συγκυρία, την εξής επισήμανση, η οποία δεν αφορά τόσο πολύ το Κοινοβούλιο και εμάς.

Αυτή η επισήμανση, κύριε Υπουργέ, αφορά πρωτίστως τους εταίρους μας, αφορά γενικώς την Ευρώπη. Και νομίζω ότι είναι όχι απλώς δικαίωμα αλλά χρέος του κάθε Βουλευτή αυτές τις κρίσιμες ώρες να απευθύνεται στους εταίρους μας. Και να απευθύνεται ακριβώς για να στηρίξουμε την προσπάθεια, την οποία κάνετε και την οποία οφείλετε να συνεχίσετε. Γιατί η προσπάθεια δεν τελείωσε. Η προσπάθεια πρέπει να συνεχισθεί στο πλαίσιο πια μιας άλλης διαπραγμάτευσης, η οποία σχετίζεται με την πλήρη αλλαγή πολιτικής της τρόικας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης απέναντι στην Ελλάδα και στις χώρες εκείνες, οι οποίες έχουν μπει υπό τα «καυδιανά δίκρανα» της μνημονιακής πολιτικής. Οφείλουν στις χώρες αυτές την αναπτυξιακή «ανάσα», η οποία είναι πλέον «ανάσα» ολόκληρης της Ευρώπης.

Γνωρίζουμε όλοι ότι αυτός ο προϋπολογισμός, κύριε Υπουργέ, ως προς τους στόχους που έχουν τεθεί πρέπει να πετύχει. Αν δεν πετύχει ως προς τους στόχους αυτούς, είναι σαφές ότι η ελληνική οικονομία θα εκτροχιασθεί, η κοινωνία θα εκραγεί. Οφείλουμε να πούμε ότι αυτή η έκρηξη -και οφείλουμε να το τονίσουμε στους εταίρους μας- δεν αφορά μόνο την Ελλάδα, αφορά ολόκληρη την Ευρώπη.

Και οφείλουμε να τους το πούμε αυτό περισσότερο, γιατί το ότι φθάσαμε έως εδώ ως χώρα δεν είναι μόνο δική μας ευθύνη, είναι και ευθύνη δική τους. Όλοι ξέρουμε πώς φθάσαμε έως εδώ.

Πρώτον, φθάσαμε έως εδώ με απόλυτη ευθύνη της Κυβέρνησης Παπανδρέου, η οποία οδήγησε την Ελλάδα στο μνημόνιο.

hello: 9-11-2012. Αγόρευση κ. Προκόπη Παυλόπουλου κατά τη συζήτηση επί του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Οικονομικών «Κύρωση του κρατικού προϋπολογισμού και των προϋπολογισμών ορισμένων ειδικών ταμείων και υπηρεσιών οικονομικού έτους 2013».

   

Page 10 of 49

Πληροφορίες Ιστότοπου

Η συγκεκριμένη ιστοσελίδα είναι η μοναδική παρουσία του Προκόπη Παυλόπουλου στο διαδίκτυο. Οποιαδήποτε άλλη παρουσίαση σε blogs, facebook, Flicker κ.τ.λ δεν αντιπροσωπεύει τον Καθηγητή Προκόπη Παυλόπουλο.