Συνεντεύξεις

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

του πρώην Υπουργού Εσωτερικών και Βουλευτή Α΄Αθηνών

κ. Προκόπη Παυλόπουλου

στον «ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ» και στον δημοσιογράφο κ. Γιώργο Βλαβιανό

(28/12/2009)         

Αν δεν κάνω λάθος, η πρώτη αντίδραση της Ν.Δ. στο προσχέδιο νόμου για την ιθαγένεια και τα πολιτικά δικαιώματα των μεταναστών, που παρουσίασε η Κυβέρνηση, είναι αρνητική.

Βεβαίως. Κι’ αυτό –το διευκρινίζω ευθύς εξ αρχής- όχι βεβαίως γιατί υπάρχει οποιαδήποτε αρνητική στάση της Ν.Δ. έναντι των μεταναστών.  Κάθε άλλο.  Και η ΝΔ το έχει αποδείξει εμπράκτως και με συνέπεια ως Κυβέρνηση, με την πολιτική της.  Μια πολιτική σύγχρονη και προοδευτική, που στηρίχθηκε στην, κοινώς άλλωστε αποδεκτή στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αρχή μιας δημοκρατικής και ισότιμης κοινωνικής ένταξης των μεταναστών.

hello: Συνέντευξη στην εφημερίδα "ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ" και στον δημοσιογράφο κ. ΓΙΩΡΓΟ ΒΛΑΒΙΑΝΟ (28/12/2009)

   

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΚΑΙ ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

κ. ΠΡΟΚΟΠΗ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΘΕΣΣΑΛΙΑ»

 ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ κ. ΣΩΤΗΡΗ ΛΕΤΣΙΟ

(7/12/2009) 

1)  Τι σηματοδοτεί για τη Ν.Δ η εκλογή Σαμαρά; Δημιουργεί προϋποθέσεις για την πιο γρήγορη ανάκαμψη της Ν.Δ από την ήττα στις εκλογές του Οκτωβρίου;

Σηματοδοτεί, πρωτίστως, ένα νέο και ελπιδοφόρο ξεκίνημα, που το έχει ανάγκη όχι μόνον η Ν.Δ. αλλά, ιδίως, ο Τόπος, όπως φαίνεται από το μεγάλο κενό που ήδη δημιουργεί, δυστυχώς, η ανερμάτιστη πολιτική της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.  Είναι, επίσης, αυτονόητο ότι η εκλογή του κ. Σαμαρά εγγυάται τη γρήγορη και πλήρη ανάκαμψη της Ν.Δ.  Και τούτο και γιατί πρόκειται για καθαρή νίκη και εκλογή και γιατί η εκλογή αυτή βασίζεται σε μια ευρύτατη δημοκρατική νομιμοποίηση, την οποία παρέχει η βάση της Ν.Δ., ύστερα μάλιστα από μια πρωτόγνωρη, για τα δεδομένα της πολιτικής μας ζωής, δημοκρατική διαδικασία.

hello: Συνέντευξη στην εφημεερίδα "ΘΕΣΣΑΛΙΑ" και στον δημοσιογράφο κ. ΣΩΤΗΡΗ ΛΕΤΣΙΟ (7/12/2009)

   

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΚΑΙ ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΥ

κ. ΠΡΟΚΟΠΗ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ»

 ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ κα ΕΥΤΥΧΙΑ ΑΔΗΛΙΝΗ

(2/12/2009) 

1. Κύριε Παυλόπουλε, πως απαντάτε στο κέλευσμα του Γιώργου Καρατζαφέρη να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές τον προσεχή Μάρτιο με αφορμή την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας και κατόπιν να στηρίξετε και η ΝΔ και το ΛΑΟΣ τον Κάρολο Παπούλια;

Η ΝΔ, ως Κόμμα αρχών και αξιών, έχει ξεκαθαρίσει τη θέση της εδώ και πολύν καιρό:  Δεν παίζει με τους θεσμούς, αντιθέτως τους υπηρετεί.  Έχει διευκρινισθεί, σε όλους τους τόνους, ότι η ΝΔ θα στηρίξει τον κ. Κάρολο Παπούλια ως Πρόεδρο της Δημοκρατίας και ότι η σύνδεση της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας με εκλογές για άλλους λόγους έρχεται σε ευθεία αντίθεση με το γράμμα και το πνεύμα του Συντάγματος.  Ο κ. Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ ήταν, είναι και θα παραμείνουν υπόλογοι θεσμικώς διότι, παραβιάζοντας προκλητικώς το Σύνταγμα, θυσίασαν προεκλογικώς ακόμη και τον θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας στον βωμό των κομματικών τους σκοπιμοτήτων.

hello: Συνέντευξη στην εφημερίδα "ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ" και στην δημοσιογράφο κα ΕΥΤΥΧΙΑ ΑΔΗΛΙΝΗ (2/12/2009)

   

Page 18 of 18

Πληροφορίες Ιστότοπου

Η συγκεκριμένη ιστοσελίδα είναι η μοναδική παρουσία του Προκόπη Παυλόπουλου στο διαδίκτυο. Οποιαδήποτε άλλη παρουσίαση σε blogs, facebook, Flicker κ.τ.λ δεν αντιπροσωπεύει τον Καθηγητή Προκόπη Παυλόπουλο.