Συνεντεύξεις

Πρ. Παυλόπουλος: Κατατροφικό το ενδεχόμενο νέων εκλογών
8/5/2012 12:11:00 μμ
 

«Εάν ο κ. Τσίπρας εγγυάται την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ, την καλύτερη από την πλευρά του αναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου και δεν προχωρήσουμε σε στάση πληρωμών, τότε να του δώσουμε ψήφο ανοχής», δήλωσε στον realfm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου ο Προκόπης Παυλόπουλος.

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας χαρακτήρισε καταστροφικό το σενάριο για επαναληπτικές εκλογές: «Αν πάμε σε εκλογές, ενδεχομένως τα αποτελέσματα θα είναι καταστροφικά για τον τόπο. Έτσι όπως έχει διαμορφωθεί το πολιτικό μας σκηνικό, είναι πολύ μικρός ο χρόνος για να αλλάξει κάτι δραματικά».


Ακούστε τί δήλωσε ο Προκόπης Παυλόπουλος στον realfm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου
   

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
του πρώην Υπουργού Εσωτερικών και Υποψήφιου Βουλευτή
Α΄ Αθήνας  της ΝΔ
Καθηγητή κ. Προκόπη Παυλόπουλου
στην εφημερίδα «ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ»
και στον δημοσιογράφο κ. Γιώργο ΦΡΑΓΚΟ

1.     Η ΝΔ έθεσε από την αρχή της προεκλογικής περιόδου ως στόχο την αυτοδυναμία. Θεωρείτε ότι τελικά θα την επιτύχει;
Το επιβάλλει η κρισιμότητα της περίστασης. Τη Δευτέρα η Ελλάδα πρέπει να κυβερνηθεί. Και η Ν.Δ., υπό τον κ. Α. Σαμαρά, είναι η μοναδική αξιόπιστη και βιώσιμη κυβερνητική πρόταση, ανάμεσα σ’ ένα διαλυμένο ΠΑΣΟΚ, μια κατακερματισμένη δημαγωγούσα Αριστερά και ανθρώπους που δεν άντεξαν το ιστορικό φορτίο της μεγάλης μας Παράταξης. Βλέπετε άλλη λύση;  Μέρα με τη μέρα η συσπείρωση αυξάνεται. Οι πολίτες αντιλαμβάνονται τους ολέθριους κινδύνους που εγκυμονεί η ακυβερνησία. Γι’ αυτό και πιστεύω ότι θα δώσουν στη ΝΔ ισχυρή εντολή ευθύνης.

2.     Η συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ πλήγωσε μια μεγάλη μερίδα της βάσης της ΝΔ. Τι απαντάτε στο κόσμο αυτόν;
Κατανοώ πλήρως ότι η παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση Λ. Παπαδήμου ερέθισε ευαίσθητες χορδές της εκλογικής και κοινωνικής βάσης μας. Δεν ήταν όμως προγραμματική σύμπραξη, πολλώ μάλλον πολιτική συμπόρευση. Ήταν ύστατη πράξη εθνικής ευθύνης, για ν’ αποτραπεί η πλήρης κατάρρευση από την παράνοια των χειρισμών Γ. Παπανδρέου, σε μια χρονική στιγμή που δεν μπορούσαν, δυστυχώς, να γίνουν εκλογές για ν’ αρθεί η δυσαρμονία της Βουλής με τη λαϊκή βούληση. Ήταν κατάσταση που επιβλήθηκε. Και τη δεχτήκαμε για να περισώσουμε ό,τι είχε απομείνει. Την υπομείναμε με μόνο γνώμονα τη σωτηρία της Ελλάδας. Ας μην την ερμηνεύσουν κάποιοι κακόβουλοι ως άφεση πολιτικών αμαρτιών ή ως προπομπό μελλοντικής συνεργασίας με τους βασικούς υπαίτιους της καταστροφής. Οι βαρύτατες ευθύνες του συστήματος ΠΑΣΟΚ όχι μόνο δεν θα διαχυθούν, αλλά θα καταλογισθούν στο ακέραιο.

hello: 5-5-2012 Συνέντευξη στην εφημερίδα "ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ" και στον δημοσιογράφο κ. Γιώργο Φράγκο

   

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

του πρώην Υπουργού Εσωτερικών και Υποψήφιου Βουλευτή Α΄ Αθήνας Καθηγητή κ. Προκόπη Παυλόπουλου

στην εφημερίδα «Real News»

και στην δημοσιογράφο κα Λώρα Ιωάννου

Η Ν.Δ επιδιώκει την αυτοδυναμία. Τώρα που σήμανε η ώρα της κάλπης τι πιστεύετε; Είναι ένας εφικτός στόχος; Πείσατε τους πολίτες;
Η αυτοδυναμία της Ν.Δ. είναι η μόνη διέξοδος για το αύριο.  Όχι για να ικανοποιηθεί ο κομματικός εγωισμός μας, αλλά για να κυβερνηθεί ο Τόπος με σταθερότητα και αποτελεσματικότητα μέσα σ’ αυτή την κρισιμότατη συγκυρία. Γι’ αυτό και πιστεύω ότι οι πολίτες θα δώσουν στον κ. Α. Σαμαρά και τη Ν.Δ. ισχυρή εντολή διακυβέρνησης. Βλέπω τη συσπείρωση της Παράταξης ν’ αυξάνεται καθημερινά.  Και βλέπω ότι η Ν.Δ. παγιώνεται στη συνείδηση όλων ως η μοναδική αξιόπιστη κυβερνητική προοπτική.

Δεσμεύεστε να μην μειώσετε ξανά συντάξεις και μισθούς και να φέρετε ανάπτυξη. Και όλα αυτά σε συνθήκες μνημονίου. Γιατί οι πολίτες να πιστέψουν ότι ένα Κόμμα μπορεί να σηκώσει το βάρος που δεν σήκωσαν τρία Κόμματα μαζί στην κυβέρνηση Παπαδήμου;
Διότι η Ν.Δ. θα έχει νωπή και ισχυρή λαϊκή εντολή προκειμένου ν’ αντιμετωπίσει μια τόσο δύσκολη κατάσταση, εφαρμόζοντας το αναπτυξιακό πρόγραμμά της.  Η Κυβέρνηση Λ. Παπαδήμου ήταν μια έκτακτη συνθήκη στη βάση όχι προγραμματικής σύγκλισης, αλλά εθνικής ανάγκης προς αποτροπή της πλήρους καταστροφής.  Στην πραγματικότητα, όπως έχω επανειλημμένα τονίσει, μας επεβλήθη.  Πέραν τούτου η σύνθεσή της περιόρισε δραματικά την αποτελεσματικότητά της.  Οι εκλογές θα άρουν τη δυσαρμονία της απερχόμενης Βουλής με τη λαϊκή βούληση και θα δώσουν στη νέα Κυβέρνηση ισχυρή διαπραγματευτική ικανότητα στη μάχη της αναναδιαπραγμάτευσης δυσμενών όρων του Μνημονίου και, σε τελική ανάλυση, της όσο γίνεται πιο γρήγορης αποδέσμευσής μας από το Μνημόνιο.

hello: 5-5-2012 Συνέντευξη στην Εφημερίδα "Real News" και στη δημοσιογράφο κα Λώρα Ιωάννου

   

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
του πρώην Υπουργού Εσωτερικών και Υποψήφιου Βουλευτή Α΄ Αθήνας Καθηγητή κ. Προκόπη Παυλόπουλου
στην εφημερίδα «ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ»
και στην δημοσιογράφο κα Κατερίνα Κατσαβού
(Κυριακή 29/4/2012)


1.    
Μια εβδομάδα πριν από τις εκλογές, ποιο είναι το κλίμα που εισπράττετε από την επικοινωνία σας με τους πολίτες, δεδομένης της απαξίωσης στο σύνολο του πολιτικού συστήματος που έχει καταγραφεί στις δημοσκοπήσεις;

Είναι αναμενόμενο οι πολίτες να μεταφράζουν την πρωτοφανώς επώδυνη κοινωνική πραγματικότητα σ’ έντονη δυσπιστία -αν όχι απαξία- για το πολιτικό προσωπικό που διαχειρίσθηκε, διαχρονικώς, τις τύχες της Χώρας. Οι ευθύνες όμως αφενός δεν πρέπει να κατανέμονται κατά ισοπεδωτικό τρόπο, με δεδομένο το γεγονός ότι δεν ευθυνόμαστε όλοι το ίδιο.  Αφετέρου δε βαρύνουν και όσους δεν κυβέρνησαν, στο μέτρο που εμπόδισαν αναγκαίες μεταρρυθμίσεις.  Αυτό ο κόσμος το καταλαβαίνει. Γνωρίζει ότι, παρά τα όποια λάθη και της δικής μας διακυβέρνησης, χαράξαμε κορυφαίες εθνικές επιλογές που εγγυώνταν τη γεωπολιτική μας θέση και την αναπτυξιακή μας προοπτική. Αντιθέτως –και μεταξύ άλλων φυσικά- το «λεφτά υπάρχουν» ηχεί ακόμα στ’ αυτιά όλων, τη στιγμή που βιώνουμε τις καταστροφικές συνέπειες της πολιτικής της Κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου. Γι’ αυτό το λόγο βλέπουμε τη συσπείρωση της Παράταξης ν’ ανεβαίνει σταδιακά. Είναι, πλέον, ουσιαστική η λαϊκή ανταπόκριση στο προσκλητήριο νίκης και αυτοδυναμίας.

2.     Ο Αντώνης Σαμαράς ζητά καθαρή εντολή και ισχυρή πλειοψηφία. Πιστεύετε ότι αν δεν επιτευχθεί ο στόχος, η Χώρα θα ξαναπάει σε εκλογές;Θέλω να πιστεύω ότι ο στόχος της αυτοδυναμίας θα επιτευχθεί. Όχι βεβαίως γιατί το επιβάλλει ο κομματικός εγωισμός μας. Αλλά γιατί είναι εθνική ανάγκη να κυβερνηθεί η Χώρα με ισχυρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία.  Σ’ αυτό έχει δίκιο ο κ. Κώστας Καραμανλής.  Αλλά –καθ’ υπόθεση εργασίας- και ελλείψει αυτοδυναμίας, οι νέες εκλογές προσθέτουν, παρά επιλύουν, προβλήματα. Και τούτο διότι δημιουργούν κλίμα αβεβαιότητας και ανασφάλειας που δεν συνάδει με την κρισιμότητα της περίστασης. Στις 6 Μαΐου πρέπει να δοθεί οριστική λύση, ακόμη κι αν αυτή έγκειται στην παροχή της λεγόμενης «ψήφου ανοχής». Είναι μια πρακτική με κοινοβουλευτική παράδοση στην Ευρώπη και κατοχύρωση στο Ελληνικό Σύνταγμα, που επιτρέπει στο νικητή των εκλογών να εφαρμόσει το κυβερνητικό του πρόγραμμα. Αν τα υπόλοιπα κόμματα –ιδίως δε το ΠΑΣΟΚ- δεν την παράσχουν, αναλαμβάνουν πλήρως τη βαρύτατη ιστορική ευθύνη για ό, τι επακολουθήσει, μέσα από το χάος που θα δημιουργήσει νέα προσφυγή στις κάλπες.  Ας το αναλογισθεί αυτό ο κ. Ευ. Βενιζέλος.

hello: 29-4-2012. Συνέντευξη στην εφημερίδα "ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ" και στην δημοσιογράφο κα Κατερίνα ΚΑΤΣΑΒΟΥ

   

Page 9 of 18

Πληροφορίες Ιστότοπου

Η συγκεκριμένη ιστοσελίδα είναι η μοναδική παρουσία του Προκόπη Παυλόπουλου στο διαδίκτυο. Οποιαδήποτε άλλη παρουσίαση σε blogs, facebook, Flicker κ.τ.λ δεν αντιπροσωπεύει τον Καθηγητή Προκόπη Παυλόπουλο.