Συνεντεύξεις

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
του πρώην Υπουργού Εσωτερικών και Βουλευτή Α΄ Αθηνών
Καθηγητή κ. Προκόπη Παυλόπουλου
στην εφημερίδα «ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ»
και στον δημοσιογράφο κ. Λάμπρο Καλαρρύτη
(Σάββατο 15-Κυριακή 16/9/2012)

- ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΓΊΝΕΙ ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΊΗΣΗ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ
- Πρέπει να τηρήσουμε την προεκλογική μας δέσμευση και να συσταθεί Εξεταστική Επιτροπή για το Μνημόνιο
- Δεν μπορούμε να αγνοήσουμε τη διαβίβαση στη Βουλή από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου της δικογραφίας για τις καταγγελίες Ρουμελιώτη
Η ανακεφαλαιοποίηση των Ασφαλιστικών Ταμείων, κατά το μοντέλο που εφαρμόστηκε στις τράπεζες, ώστε να αποκατασταθούν οι ζημιές που υπέστησαν από το "κούρεμα" των ελληνικών ομολόγων, είναι ηθική, κοινωνική και πολιτική υποχρέωση της κυβέρνησης τονίζει ο βουλευτής της ΝΔ Προκόπης Παυλόπουλος  μιλώντας στον ΕΠΕΝΔΥΤΗ. Επισημαίνει, δε, ότι σύμφωνα με τα στοιχεία που κατατέθηκαν στη Βουλή κατόπιν σχετικής ερώτησής του, αποδεικνύεται ότι ξένες τράπεζες "ξεφόρτωσαν" ελληνικά ομόλογα δισεκατομμυρίων την περίοδο πριν από την αναδιάρθρωση με αποτέλεσμα αυτά να "κουρευτούν" στα χέρια των Ασφαλιστικών  Ταμείων...

Ο πρώην υπουργός υπογραμμίζει ότι υποχρέωση της κυβέρνησης είναι επίσης να υλοποιήσει την προεκλογική της δέσμευση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής ώστε να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες για την κατάληξη της χώρας στο μηχανισμό στήριξης. 

1.     Τι προκύπτει σε σχέση με την κίνηση της των ελληνικών ομολόγων, με βάση τα στοιχεία που κατατέθηκαν στη Βουλή;

hello: 15-9-2012. Συνέντευξη στην εφημερίδα "ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ" και στον δημοσιογράφο κ. Λάμπρο Καλαρρύτη

   

ΕΙΠΑΝ ΣΤΟΝ ΑΝΤ1 97,2

 http://972.gr/Είπαν/653/Π.-Παυλόπουλος-Προεκλογική-μας-δέσμευση-η-εξεταστική/

Προκόπης Παυλόπουλος – Βουλευτής ΝΔ

«Στο μεγάλο αυτό θέμα το οποίο αφορά την πορεία εισόδου της Ελλάδας στο Mνημόνιο -και μετά, δεν είναι μόνο αυτό, αλλά και μετά, η  πορεία μετά, γιατί το κούρεμα και όλα αυτά τα πράγματα έχουν τη δική τους σημασία- είναι γεγονός ότι πρέπει να πέσει φως. Μπορεί στο παρελθόν να λέγαμε την ίδια φράση πολλές φορές και να μην έπεσε φως  σe άλλες περιπτώσεις, εδώ όμως με την τραγωδία που έχει πλήξει την Ελλάδα και την ελληνική κοινωνία, και ιδίως τους πιο αδύναμους, δεν υπάρχει κανένα περιθώριο να μην φανεί πως φτάσαμε εδώ. Και αυτή ήταν προεκλογική μας δέσμευση. Είναι γνωστό αυτό το πράγμα, ότι μια εξεταστική πρόκειται να γίνει, αυτή η οποία αφορά την είσοδο της Ελλάδας στο μνημόνιο και όσα επακολούθησαν. Αυτό είναι το ένα γεγονός. Από κει και πέρα η ΝΔ και ο Πρόεδρός της θα σταθμίσουν πως και με ποιο τρόπο θα γίνει αυτή η εξεταστική επιτροπή».

ΕΡ. Πάντως ένα Kόμμα, θα μου επιτρέψετε, είστε πολύ έμπειρος, δεν έχει μόνο αρχηγό, έχει και στελέχη στην Κοινοβουλευτική Ομάδα. Θέλω να πω ότι δεν σταθμίζουν μόνο οι Πρόεδροι και τα επιτελεία των Kομμάτων, αλλά σταθμίζει και ο κάθε βουλευτής τα πράγματα, σύμφωνα με την συγκυρία, σύμφωνα με την συνείδησή του.

ΑΠ. Έχετε απόλυτο δίκιο. Γι αυτό σας είπα, ο αρχηγός και η ΝΔ, δηλαδή όλη η Κοινοβουλευτική μας Ομάδα.

ΕΡ. Εσείς είστε θετικός σε αυτή την πρόταση έτσι όπως την είδατε, όπως την διαβάσατε, την ακούσατε;

hello: 6-9-2012_ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ ANTENNA FM

   

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

του πρώην Υπουργού Εσωτερικών και Βουλευτή Α΄ Αθηνών
Καθηγητή κ. Προκόπη Παυλόπουλου
στην εφημερίδα «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ»
και στον δημοσιογράφο κ. Γιώργο ΚΑΤΣΙΓΙΑΝΝΗ
(στην «Κυριακάτικη Δημοκρατία» της 12/8/2012)

1.     Κατά τη γνώμη σας ο οικονομικός εισαγγελέας πρέπει να συνδέσει την πορεία των ομολόγων του ελληνικού δημοσίου με όσους διαχειρίστηκαν τα ασφάλιστρα κινδύνου;

Αυτό  είναι θέμα το οποίο ανάγεται αποκλειστικώς στη δικαιοδοσία του αρμόδιου Εισαγγελέα.  Και γνωρίζετε καλά ότι όχι μόνον ως πολιτικός αλλά και ως καθηγητής του δημόσιου δικαίου σέβομαι απολύτως την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης.  Άρα δεν παρεμβαίνω στο έργο της με υποδείξεις.  Εύχομαι όμως τα στοιχεία για τα ομόλογα να είναι χρήσιμα στη διεκπεραίωση του δύσκολου και κρίσιμου έργου του κ. Εισαγγελέα.  Και είναι αυτονόητο ότι, εφ’ όσον και όταν μου δοθούν από το Υπουργείο Οικονομικών, θα τα θέσω αμέσως στη διάθεσή του για να τ’ αξιοποιήσει κατά την κρίση του.

2.     Υπήρξαν σκόπιμες καθυστερήσεις ως προς την αναδιάρθρωση του χρέους, που μπορεί να ενθάρρυναν κερδοσκοπικά παιχνίδια σε βάρος της Χώρας με όχημα τα ελληνικά ομόλογα;

hello: 12-8-2012. ΣΥΝΤΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ" ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ κ. ΓΙΩΡΓΟ ΚΑΤΣΙΓΙΑΝΝΗ

   

Π. Παυλόπουλος: Να γυρίσουμε σε οργανωμένα πανεπιστήμια

Τετάρτη, 01 Αυγούστου 2012 11:17

«Να γυρίσουμε σε οργανωμένα πανεπιστήμια, αλλά με μια νομοθεσία που ανταποκρίνεται στο ευρωπαϊκό πρότυπο», δήλωσε στη ΝΕΤ FM ο βουλευτής της ΝΔ, Προκόπης Παυλόπουλος.

Την άποψη ότι το νομοσχέδιο για την ανώτατη εκπαίδευση δεν μπόρεσε να αποδώσει, εξέφρασε μιλώντας στη ΝΕΤ FM ο Προκόπης Παυλόπουλος, επισημαίνοντας ότι περιείχε ορισμένα αντισυνταγματικά θέματα, τα οποία δεν αίρονται από τη ρύθμιση που έρχεται σήμερα. Ο βουλευτής της ΝΔ, υποστήριξε ότι η κ. Διαμαντοπούλου όφειλε να γνωρίζει ότι η ανώτατη εκπαίδευση υπέστη ένα βαρύτατο πλήγμα από τη νομοθεσία του ΠΑΣΟΚ των αρχών της δεκαετίας του 1980, και υπογράμμισε την ανάγκη να γυρίσουμε σε οργανωμένα πανεπιστήμια, με μια νομοθεσία που ανταποκρίνεται στο ευρωπαϊκό πρότυπο, περιορίζοντας τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Συνέντευξη στην εκπομπή «Άκρως Ραδιοφωνικό και Απόρρητο» με τον Παναγιώτη Τσούτσια.

Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

Π. ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: «Το νομοσχέδιο δε μπόρεσε να αποδώσει. Πέραν του ότι, το τονίζω, το νομοσχέδιο περιείχε ορισμένα θέματα αντισυνταγματικά, σε ό,τι αφορά ιδίως τον τρόπο εκλογής των πρυτανικών αρχών και γενικότερα της εκλογής των οργάνων, και των μονοπρόσωπων οργάνων. Βεβαίως, όλες αυτές τις αντισυνταγματικότητες δεν τις αίρει η ρύθμιση, η οποία έρχεται σήμερα. Εγώ είχα πει από τότε, με βάση και τη νομολογία του ΣτΕ, ότι αυτά θα κηρυχθούν αντισυνταγματικά και δεν θα βοηθούσαν στη λειτουργία του πανεπιστημίου».

hello: 1-8-2012. Συνέντευξη στο Ρ/Φ της ΝΕΤ FM

   

Page 7 of 18

Πληροφορίες Ιστότοπου

Η συγκεκριμένη ιστοσελίδα είναι η μοναδική παρουσία του Προκόπη Παυλόπουλου στο διαδίκτυο. Οποιαδήποτε άλλη παρουσίαση σε blogs, facebook, Flicker κ.τ.λ δεν αντιπροσωπεύει τον Καθηγητή Προκόπη Παυλόπουλο.