Συνεντεύξεις

Πηγή: http://www.ert.gr/sinentefxis-sti-net-fm/item/23608-P-Paylopoylos-Ean-den-yparxei-allagh-politikhs-h-yfesh-tha-einai-bathyterh

Π. Παυλόπουλος: Εάν δεν υπάρξει αλλαγή πολιτικής η ύφεση θα είναι βαθύτερη

Πέμπτη, 11 Οκτωβρίου 2012 14:02

 «Εάν δεν υπάρξει αλλαγή πολιτικής, σε ό,τι αφορά το μείγμα, η ύφεση θα είναι βαθύτερη», δήλωσε στη ΝΕΤ FM ο βουλευτής της ΝΔ, Προκόπης Παυλόπουλος.

Η Χρυσή Αυγή νομίζει ότι μπορεί να υποκαταστήσει το κράτος, έτσι ώστε να καταδείξει ότι υπάρχει και μπορεί να συνδράμει το κοινωνικό σύνολο, και μάλιστα με τα δικά της κριτήρια, υποστήριξε μιλώντας στη ΝΕΤ FM ο Προκόπης Παυλόπουλος και πρόσθεσε ότι καμία κρίση και καμία δυστυχία, δεν είναι δυνατό να δικαιολογήσει τη στήριξη κομμάτων, προσώπων και πρακτικών, οι οποίες παραπέμπουν σε θλιβερές εποχές και δεν έχουν σχέση με τη δημοκρατία. Ο βουλευτής της ΝΔ επισήμανε ότι εάν δεν αλλάξει το μίγμα της πολιτικής και εάν δεν δημιουργηθεί αναπτυξιακό κλίμα, η ύφεση θα είναι βαθύτερη και κάθε προσπάθεια μείωσης του ελλείμματος και κατ' επέκταση μείωσης του χρέους, θα είναι μάταιη. Επιπλέον, έκανε λόγο για άθλιους πολιτικούς χειρισμούς, σχετικά με τη λίστα Λαγκάρντ, οι οποίοι, όπως σημείωσε, «έχουν δημιουργήσει την ανάγκη να φτάσουμε σε σημεία χειρισμών που μπορούν να αποκαταστήσουν την αξιοπιστία ολόκληρης της έρευνας, η οποία γίνεται γύρω από αυτή τη λίστα».

Συνέντευξη στην εκπομπή «Άκρως Ραδιοφωνικό και Απόρρητο» με τον Παναγιώτη Τσούτσια.

Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

Π. ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: «Κάποιοι νομίζουν, και μιλάω ευθέως για τη Χρυσή Αυγή, ότι μπορούν να υποκαταστήσουν το κράτος. Είναι θεμιτός ο κοινοβουλευτικός έλεγχος, εκείνος ο οποίος προβλέπεται από το Σύνταγμα. Αλλά παρατηρούμε, και το έχουμε δει και σε άλλες εκδηλώσεις, ότι η Χρυσή Αυγή επιχειρεί να υποκαταστήσει το κράτος, βλέποντας τις πάμπολλες αδυναμίες που υπάρχουν, έτσι ώστε να καταδείξει ότι εκείνη υπάρχει και μπορεί να συνδράμει το κοινωνικό σύνολο, και μάλιστα το κοινωνικό σύνολο με τα δικά της κριτήρια. Είναι σημεία των καιρών, τα οποία πρέπει να δει η ίδια η κοινωνία. Καμία κρίση, καμία δυστυχία δεν είναι δυνατό να δικαιολογήσει τη στήριξη κομμάτων, προσώπων και πρακτικών, οι οποίες παραπέμπουν σε άλλες θλιβερές εποχές και δεν έχουν σχέση με τη δημοκρατία».

Π. ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: «Και αν τα μέτρα περάσουν, και αν τα μέτρα ληφθούν, εάν δεν υπάρξει από κει και πέρα αλλαγή πολιτικής, σε ό,τι αφορά το μείγμα αυτής της πολιτικής, και τη δημιουργία αναπτυξιακού κλίματος, από κει και πέρα η ύφεση θα είναι βαθύτερη. Επομένως, κάθε προσπάθεια μείωσης του ελλείμματος, και επέκεινα μείωσης του χρέους, θα είναι μάταιη. Γιατί αυτό είναι το μεγάλο κακό. Η πολιτική της τρόικας, ορθότερα η γερμανική πολιτική, γιατί έχει απομονωθεί στον τομέα αυτό μόνο η Γερμανία, αλλά δυστυχώς μπορεί και επιβάλει αυτή την πολιτική γενικότερα, αυτή η εμμονή σε αυτούς τους δημοσιονομικούς στόχους είναι κάτι το οποίο είναι καταστροφικό όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για την ευρωζώνη».

ΓΙΑ ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ

Π. ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: «Έχει κάνει τόσες διαδρομές αυτή η λίστα. Αντιλαμβάνεστε ότι εάν δεν την ξαναζητήσουμε, ώστε να υπάρξει ένα είδος τεσταρίσματος της γνησιότητάς της, τότε από κει και πέρα ο κόσμος, με όσο θόρυβο έχει δημιουργηθεί, θα πιστεύει ότι θα έχει πειραχθεί αυτή η λίστα, και από κει και πέρα επειδή πειράχθηκε αυτή η λίστα, ό,τι κι αν περιέχει μέσα δεν είναι ακριβές. Σε αυτή την εποχή που ζούμε, αυτοί οι άθλιοι πολιτικοί χειρισμοί σχετικά με τη λίστα Λαγκάρντ έχουν δημιουργήσει την ανάγκη να φτάσουμε σε σημεία χειρισμών που μπορούν να αποκαταστήσουν την αξιοπιστία ολόκληρης της έρευνας, η οποία γίνεται γύρω από αυτή τη λίστα».

 

   

ΠΗΓΗ: http://www.enikos.gr/politics/84454,Na_zhthsoyme_epishma_th_lista_.html

"Να ζητήσουμε επίσημα τη λίστα"

Πρώτη καταχώρηση: 03/10/2012

12:10Πολιτική

Την άποψη ότι θα πρέπει να ζητηθεί επισήμως και πάλι η λίστα από την Βουλή, εξέφρασε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, μιλώντας στην εκπομπή του Σεραφείμ Κοτρώτσου, στον Real fm. Ο κ. Παυλόπουλος, που σε λίγη ώρα θα συμμετάσχει στην συνεδρίαση της Επιτροπής Διαφάνειας της Βουλής, που θα ασχοληθεί με το θέμα, είπε ότι θα πρέπει πιστοποιηθεί ότι η λίστα που υπάρχει στις αρχές, είναι η ίδια με αυτήν που στάλθηκε από την κ. Λαγκάρντ.

Σε ότι αφορά το αν η λίστα είναι τελικά προϊόν εγκλήματος ο κ. Παυλόπουλος είπε: «όσοι ισχυρίζονται κάτι τέτοιο, μένουν στη διάταξη ενός νόμου, που ορίζει ότι τα στοιχεία αυτά δεν αποτελούν αποδεικτικό σε μία ποινική διαδικασία. Το ΣΔΟΕ όμως είναι ένα διοικητικό όργανο και οι έλεγχοι που κάνει και το ίδιο, ξεκινούν από ανώνυμες καταγγελίες».

 

 

 

   Π. Παυλόπουλος: Απλετο φως στην ιστορία

Πηγή: http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=176055&catID=1

Π. Παυλόπουλος: Άπλετο φως στην ιστορία
27/9/2012 12:01:00 μμ
 
 

Ο βουλευτής της ΝΔ μιλώντας στον realfm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου αναφέρθηκε στις αποκαλύψεις της Realnews και ζήτησε να χυθεί άπλετο φως, με την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης. «Δεν πρέπει να μείνει τίποτα και αυτό είναι προς το συμφέρον ιδίως των πολιτικών προσώπων. Εγώ πιστεύω ότι είναι συκοφαντίες, αλλά η δικαιοσύνη είναι εκείνη η οποία θα αποδείξει και ο έλεγχος που θα γίνει βεβαίως από τα όργανα της εκτελεστικής εξουσίας που θα επικουρήσουν το έργο της», τόνισε ο Προκόπης Παυλόπουλος.

Σε ερώτηση σχετικά με την αποδοτικότητα του νέου πακέτου μέτρων ο πρώην υπουργός είπε:«Αν δεν υπάρξει αναπτυξιακή πορεία η οποία θα αντιστρέψει το υφεσιακό κλίμα με αυτά τα μέτρα –και αυτό πρέπει να καταλάβει η τρόικα- η ύφεση θα γίνει βαθύτερη. Είδατε τις εκθέσεις που γίναν με τα σημερινά δεδομένα για την επόμενη χρονιά πάμε στο 7,5% κι αν η τρόικα εμμείνει σε τέτοια υφεσιακή πολιτική τότε και η Ελλάδα θα έχει πολύ μεγαλύτερη, από τη σημερινή ύφεση, που δεν την αντέχει. Γι’ αυτό τόνισα ότι πρέπει να καταλάβει η τρόικα ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι στα όριά της κι αυτή η κυβέρνηση και ο κ. Σαμαράς δεν έχουν την ευθύνη για ότι φτάσαν εδώ».

«Να μην παριστάνει ο κ. Βενιζέλος τον αντιμνημονιακό πολιτικό»

Οσον αφορά το ζήτημα της συνοχής της τρικομματικής κυβέρνησης εν όψει της ψήφισης των μέτρων ο κ. Παυλόπουλος τόνισε στον realfm 97,8. «Οι κυβερνητικοί εταίροι πρέπει να καταλάβουν το βάρος των ευθυνών που τους αναλογεί. Και ο κ. Βενιζέλος και ο κ. Κουβέλης, περισσότερο ο κ. Βενιζέλος. Θέλω να τονίσω στον κ. Βενιζέλο κάτι, ξέροντας ότι είναι κυβερνητικός εταίρος. Είναι εκείνος ο οποίος πρέπει να αντιληφθεί πως αυτή τη στιγμή ο Σαμαράς φέρει τις ευθύνες της κυβερνήσεως της οποίας ήταν αντιπρόεδρος. Επομένως τα μέτρα αυτά εκείνος τα είχε εισηγηθεί και εκείνος τα είχε φέρει προς ψήφιση στη βουλή. Δεν μπορεί αυτή τη στιγμή ο κ. Βενιζέλος να κάνει τον αδιάφορο τρίτο, ούτε να μου παριστάνει τον αντιμνημονιακό πολιτικό. Εκείνο που θέλω να του τονίσω είναι ότι οφείλει να στηρίξει τον Σαμαρά στην αναδιαπραγμάτευση που δεν την έκανε ποτέ ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Λουκάς Παπαδήμος προηγουμένως».

ΑΚΟΥΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ ΣΤΟΝ REAL FM ΚΑΙ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΗΣ ΝΔ ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ
   

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
του πρώην Υπουργού Εσωτερικών και Βουλευτή Α΄ Αθηνών
Καθηγητή κ. Προκόπη Παυλόπουλου
στην εφημερίδα «ΑΥΓΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ»
και στον δημοσιογράφο κ. Γιώργο ΜΕΛΙΓΓΩΝΗ
(Κυριακή 23/9/2012)

 1.     Καταγγείλατε το γεγονός ότι, πριν το περίφημο “κούρεμα”, ξένες τράπεζες και funds “ξεφορτώνονταν” ελληνικά ομόλογα, που αγόραζαν ελληνικές τράπεζες και ασφαλιστικά ταμεία, τα οποία είδαν μετά το PSI την περιουσία τους να απομειώνεται δραματικά. Πιστεύετε ότι υπήρξε μεθόδευση, κύριε υπουργέ; Μπορεί να προκύψουν ποινικές ευθύνες επ’ αυτού του θέματος;

Αυτό είναι ζήτημα της Δικαιοσύνης και, βεβαίως, της Βουλής, όταν έλθει η ώρα σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής.  Από την πλευρά μου ενεργώ και στην προκείμενη περίπτωση ως Βουλευτής. Άρα αυτό που μ’ ενδιαφέρει -και, φυσικά, ενδιαφέρει περισσότερο την κοινωνία- είναι τούτο:  Ότι κατά την περίοδο  1/1/2010 - 31/12/2011 ένα πολύ μεγάλο μέρος ελληνικών ομολόγων που κατείχαν ξένες τράπεζες, κυρίως γαλλικές, γερμανικές και αγγλικές, γύρισε πίσω στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στις ελληνικές τράπεζες, στα ασφαλιστικά ταμεία και αγοράστηκε επίσης από ένα σημαντικό αριθμό ιδιωτών ομολογιούχων. Έτσι, όταν ήρθε η ώρα της αναδιάρθρωσης του χρέους, αντί να κουρευτούν αυτά τα ομόλογα στα χέρια των ξένων τραπεζών κουρεύτηκαν στα χέρια ελληνικών τραπεζών, ελληνικών ασφαλιστικών ταμείων και Ελλήνων ιδιωτών ομολογιούχων. Δηλαδή, στην ουσία, αυτό που εμφανίζεται ως μείωση του χρέους μας σημαίνει, σε μεγάλο βαθμό, εξαγορά του ελληνικού χρέους από τους Έλληνες! Θεωρώ, λοιπόν, ότι αυτή η κατάσταση δεν πρέπει να μείνει ως έχει τώρα, όπως δηλαδή μας την άφησαν οι Κυβερνήσεις Γ. Παπανδρέου και Λ. Παπαδήμου.  Πρέπει, στο πλαίσιο της αναδιαπραγμάτευσης, να διορθωθεί.  Και τούτο πρέπει να το απαιτήσουμε από την Τρόικα, η οποία είναι συνυπεύθυνη, αφού και με τη δική της προτροπή η –αναπόφευκτη, όπως όλοι οι οικονομολόγοι τόνιζαν και φαίνεται να προειδοποιούσε το ΔΝΤ κατά τα λεγόμενα του κ. Π. Ρουμελιώτη- αναδιάρθρωση του χρέους μας καθυστέρησε πάνω από 18 μήνες.

 2.     Έχετε σημειώσει ότι η διαβίβαση της δικογραφίας για τις δηλώσεις Ρουμελιώτη στη Βουλή δεν μπορεί να αγνοηθεί. Τότε, γιατί η κυβέρνηση εμφανίζεται να σφυρίζει αδιάφορα στην προεκλογική υπόσχεση Σαμαρά για σύσταση εξεταστικής επιτροπής περί το Μνημόνιο;
Δεν σφυρίζει καθόλου αδιάφορα.  Ο Πρωθυπουργός κ. Α. Σαμαράς ουδέποτε πήρε πίσω τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις. Είναι, φυσικά, αυτονόητο ότι πρέπει να ληφθεί υπόψη και η συγκυρία που διανύουμε.  Κατά συνέπεια το πότε και πως θα εκπληρώσουμε αυτή την προεκλογική μας δέσμευση είναι θέμα, το οποίο θ’ αποφασίσουμε στη Ν.Δ.  Και, όπως είναι αυτονόητο, την τελική απόφαση θα την πάρει ο κ. Α. Σαμαράς.  Να είσθε δε βέβαιοι ότι θα σεβασθούμε και την εμπιστοσύνη του Λαού και τις επιταγές του άρθρου 86 του Συντάγματος.

hello: 23-9-2012. Συνέντευξη στην εφημερίδα "ΑΥΓΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ" και στο δημοσιογράφο κ. Γιώργο ΜΕΛΙΓΓΩΝΗ

   

Page 6 of 18

Πληροφορίες Ιστότοπου

Η συγκεκριμένη ιστοσελίδα είναι η μοναδική παρουσία του Προκόπη Παυλόπουλου στο διαδίκτυο. Οποιαδήποτε άλλη παρουσίαση σε blogs, facebook, Flicker κ.τ.λ δεν αντιπροσωπεύει τον Καθηγητή Προκόπη Παυλόπουλο.