Συνεντεύξεις

Συνέντευξη του Καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών και Βουλευτή της Ν.Δ. κ. Προκόπη Παυλόπουλου στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και στον δημοσιογράφο κ. Μιχάλη Ψύλο σχετικά με τη δολοφονία του 34χρονου Π. Φύσσα.

«Όλοι μας, πέρα και έξω από πολιτικές διαφορές, όσοι σεβόμαστε το Σύνταγμα, όσοι υπηρετούμε τη Δημοκρατία, να αντιτάξουμε σε αυτούς τους εγκληματίες εκείνη τη δύναμη που θα θωρακίσει τη Δημοκρατία» τονίζει ο βουλευτής και  πρώην υπουργός της ΝΔ, Προκόπης Παυλόπουλος μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για τη δολοφονία του 34χρονου Π. Φύσσα.

«Οι εγκληματίες Νεοναζί και νοσταλγοί του Ναζισμού και των Ταγμάτων Εφόδου δεν θα περάσουν» τονίζει ο κ. Παυλόπουλος, εκφράζοντας τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια και στους ανθρώπους του θύματος, που «έπεσε υπό συνθήκες που είναι ντροπή  για τη Δημοκρατία και την κοινωνία μας».

    «Η Δημοκρατία στην Ελλάδα, σε πείσμα όλων αυτών και ενδεχομένως εκείνων που κρύβονται πίσω τους, είναι θωρακισμένη.  Γιατί είναι ο ίδιος ο Λαός μας και οι δημοκρατικοί θεσμοί που δεν ανέχτηκαν ποτέ και δεν πρόκειται να ανεχθούν να περάσει ο ναζισμός και ο φασισμός» σημειώνει ο βουλευτής της ΝΔ και προσθέτει: «Και αυτό το τονίζω προς πάσα κατεύθυνση, όχι μόνον ως πολιτικός αλλά και ως πολίτης. Και ιδίως στον πολιτικό χώρο, όλοι μας πέρα και έξω από πολιτικές διαφορές, όσοι σεβόμαστε το Σύνταγμα, όσοι υπηρετούμε τη Δημοκρατία, ας αντιτάξουμε σε αυτούς τους εγκληματίες εκείνη τη δύναμη που θα θωρακίσει τη Δημοκρατία.

 -Το τελευταίο διάστημα, κύριε υπουργέ, διατυπώνονται κάποιες απόψεις για το ενδεχόμενο εκλογικής ή μετεκλογικής σύμπραξης της ΝΔ με κάποια «σοβαρά» στοιχεία της Χρυσής Αυγής. Πως το σχολιάζετε;

-Πριν από όλα να καταστήσω σαφές ότι κάτι τέτοιο δεν προέρχεται από τη ΝΔ. Όσον αφορά εκείνους οι οποίοι μπορεί να τα σκέφτονται θέλω να πω ότι δεν έχω ξαναγνωρίσει, ιδίως στην εποχή μας, πιο αρρωστημένη αντίληψη σχετικά με την αντιμετώπιση του μεγάλου κοινωνικού προβλήματος που ταλανίζει τον Τόπο. Πρόκειται για αρρωστημένη αντίληψη ανθρώπων, που πριν απ’ όλα δεν έχουν συναίσθηση τι σημαίνει Δημοκρατία, ποια είναι η αξία της και κυρίως ποια είναι η λειτουργία των θεσμών.

 Μιχάλης Ψύλος / ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

   

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
του πρώην Υπουργού Εσωτερικών και Βουλευτή Α΄ Αθηνών
Καθηγητή κ. Προκόπη Παυλόπουλου
στην εφημερίδα «ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ» (1-2/6/2013)
και στον δημοσιογράφο κ. Λάμπρο ΚΑΛΑΡΡΥΤΗ

 I.        Γιατί η ΝΔ άλλαξε θέση για το λεγόμενο «αντιρατσιστικό» σχέδιο νόμου;
Η ΝΔ όχι μόνο δεν άλλαξε τη θέση της αναφορικά με το σχέδιο νόμου «για την καταπολέμηση του ρατσισμού και της ξενοφοβίας», αλλά είναι απολύτως συνεπής προς τις πάγιες θέσεις της.  Σας θυμίζω ότι το ίδιο περίπου σχέδιο νόμου είχε φέρει προς ψήφιση, τον Δεκέμβριο του 2011, ο τότε αρμόδιος υπουργός κ. Μ. Παπαϊωάννου.  Δείτε λοιπόν τις απόψεις μας –και τις απόψεις μου- στα πρακτικά της αρμόδιας Κοινοβουλευτικής Επιτροπής κατά τη συνεδρίαση της 13/12/2011.  Είχαμε –και είχα προσωπικώς- τονίσει ότι είμαστε αντίθετοι, αφενός επειδή το ισχύον θεσμικό πλαίσιο είναι κατά βάση επαρκές.  Και, αφετέρου –και κυρίως- διότι η αοριστία των ποινικών ρυθμίσεων του σχεδίου νόμου ήταν ανεπίτρεπτη, ως σαφώς αντίθετη προς τις διατάξεις του άρθρου 7 παρ. 1 του Συντάγματος.  Γι’ αυτό και ο κ. Μ. Παπαϊωάννου ουδέποτε έφερε το σχέδιο νόμου στην Ολομέλεια.  Ουσιαστικά το απέσυρε αποδεχόμενος, κατ’ αποτέλεσμα, τα επιχειρήματά μας.

hello: 1-6-2013_ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ 'ΕΠΕΝΔΥΤΓΗΣ" ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ κ. ΛΑΜΠΡΟ ΚΑΛΑΡΡΥΤΗ

   

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

στην εφημερίδα «ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ» της 4.1.2013

και στον δημοσιογράφο κ. Λάμπρο Καλαρρύτη

 

Ι.  Οι ποινικές ευθύνες του κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου πού εντοπίζονται;

Απάντηση:  Κατά την πρόταση που καταθέσαμε, και την οποία συνυπέγραψα, οι ευθύνες του, κατά τις υφιστάμενες ενδείξεις, εντοπίζονται στη διάπραξη των αδικημάτων της νόθευσης εγγράφου, κατά το άρθρο 242 παρ.2 και 3 του Ποινικού Κώδικα και της παράβασης καθήκοντος, κατά το άρθρο 259 του Ποινικού Κώδικα.  Και τούτο διότι, πάντα κατά τις προαναφερόμενες ενδείξεις, από τη μια πλευρά αλλοίωσε την αρχική λίστα, διαγράφοντας τρία ονόματα τα οποία ανήκαν σε συγγενικά του πρόσωπα.  Και, από την άλλη, ενώ ως ο πρώτος παραλήπτης της λίστας όφειλε να την παραδώσει αυτούσια στις αρμόδιες αρχές για φορολογικό έλεγχο με τις εντεύθεν συνέπειες, όχι μόνο δεν το έπραξε αλλά και επεξεργάστηκε τη λίστα παρεμβαίνοντας ουσιωδώς σ’αυτή και, εν τέλει, την παρέδωσε υπό μορφή φορητής μονάδας αποθήκευσης (USB).

ΙΙ.  Ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος έχει ποινικές ευθύνες;

hello: 4/1/2013_Συνέντευξη στην εφημερίδα ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ και στον δημοσιογράφο κ. Λάμπρο ΚΑΛΑΡΡΥΤΗ

   

Πηγή: http://www.alpha989.com/News.aspx?a_id=47397

Παρασκευή 12/10/2012.  Σημεία συνέντευξης στο Ρ/Φ Alpha 9.89.

Είπαν στον Alpha 9.89

Προκόπης Παυλόπουλος:

  • Απόλυτα θεμιτό που ζητήθηκε η λίστα, ακόμη κι αν είναι προϊόν υποκλοπής.
  • Άθλιοι οι υπηρεσιακοί χειρισμοί στο θέμα της λίστας που μας γελοιοποίησαν διεθνώς.
  • Είναι θράσος αυτό που ζητάνε (περί εκκένωσης νησιών).
  • Όταν ζητάνε κάτι που αντίκειται στο κοινοτικό δίκαιο (για τα νησιά), η απάντηση είναι απλή: Δεν το κάνουμε.

 

   

Page 5 of 18

Πληροφορίες Ιστότοπου

Η συγκεκριμένη ιστοσελίδα είναι η μοναδική παρουσία του Προκόπη Παυλόπουλου στο διαδίκτυο. Οποιαδήποτε άλλη παρουσίαση σε blogs, facebook, Flicker κ.τ.λ δεν αντιπροσωπεύει τον Καθηγητή Προκόπη Παυλόπουλο.