ΜΜΕ - Δελτία Τύπου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ
ΤΗΣ ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΗΣ «ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗΣ» ΠΟΙΝΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ
ΓΙΑ ΧΡΕΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

Αθήνα,  3-5-2014

ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ
στον Ρ/Σ Real Fm

Μιλώντας στον Ρ/Σ Real FM, και στους δημοσιογράφους κ. Κ. Χαρδαβέλλα και κα Α.Λάζου, ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Καθηγητής κ. Προκόπης Παυλόπουλος, αναφερόμενος στην ανάγκη κατάργησης της «αντικειμενικής» ποινικής ευθύνης για χρέη προς το Δημόσιο,  επισήμανε, μεταξύ άλλων, και τα εξής:

« Ι. Η δραματική οικονομική κρίση επέφερε και την ακόλουθη, εξίσου δραματική, συνέπεια:  Τους τελευταίους 15 μήνες, ήτοι από τον Ιανουάριο του 2013 ως το τέλος Μαρτίου του 2014, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των ιδιωτών -φυσικών και νομικών προσώπων- προς την εφορία αυξήθηκαν κατά 13 δισ. ευρώ, ενώ ο αριθμός των νέων αυτών οφειλετών ανήλθε σε 2.450.000.  Τελικώς δε τα συνολικά ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο, τα οποία το 2009 ήταν 30 δισ. ευρώ, σήμερα ανέρχονται στο ύψος των 65,4 δισ. ευρώ!

ΙΙ. Υπ’ αυτές τις προϋποθέσεις:

hello: 3-5-2014_ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΣΤΟΝ REAL FM ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΠΟΙΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ

 

ΜΜΕ - Δελτία Τύπου

Αθήνα, 19 Δεκεμβρίου 2013

ΣΗΜΕΙΑ ΟΜΙΛΙΑΣ

ΚΑΤΑ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΠΙ ΤΟΥ Σ/Ν ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ:

«ΕΝΙΑΙΟΣ ΦΟΡΟΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ».

I.        ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

Α. Επανειλημμένως έχω επισημάνει τα ενδεχόμενα προβλήματα συνταγματικότητας –ιδίως με βάση τα άρθρα 4 παρ. 1 και 5, 17, 18, 25 και 78 του Συντάγματος, που αφορούν τις γενικές αρχές της φορολογίας και την αρχή της ισότητας, κυρίως ενώπιον των δημόσιων βαρών- γενικώς του φόρου επί των ακινήτων.  Προβλήματα, τα οποία έχει θέσει ευθέως αφενός το Συμβούλιο της Επικρατείας      –με την απόφαση της Ολομελείας του 1972/2012- όταν έκρινε την οριακή συνταγματικότητα (ως την 31/12/2012) του ΕΕΤΗΔΕ, κατά τις διατάξεις του άρθρου 53 του ν. 4021/2011.  Και, αφετέρου, η Έκθεση της Επιστημονικής Υπηρεσίας της Βουλής, επί του συγκεκριμένου σχεδίου νόμου (βλ. τις παρατηρήσεις επί του άρθρου 7, σελ. 6 επ., με παραπέρα εκτενείς παραπομπές στη βιβλιογραφία και τη νομολογία, ελληνική, ευρωπαϊκή και διεθνή).  Τα ως άνω προβλήματα συνταγματικότητας σχετίζονται:

1. Πρώτον, με το ότι δεν είναι συνταγματικώς επιτρεπτός ο υπολογισμός του φόρου επί των ακινήτων με βάση αντικειμενικές αξίες, οι οποίες είναι πολλαπλάσιες της πραγματικής αξίας του ακινήτου.

hello: 19-12-2013_ΣΗΜΕΙΑ ΟΜΙΛΙΑΣ ΕΝΦΑ

   

ΜΜΕ - Δελτία Τύπου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 5 Δεκεμβρίου 2013

ΣΗΜΕΙΑ ΟΜΙΛΙΑΣ

ΚΑΤΑ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΠΙ ΤΟΥ Σ/Ν ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ: «ΚΥΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΩΝ ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2014».

 «Ψηφίζω τον προϋπολογισμό, διότι τούτο αποτελεί στοιχειώδες κοινοβουλευτικό μου χρέος.  Αφού στηρίζω την Κυβέρνηση, και με δεδομένο το γεγονός ότι η ψήφιση του Προϋπολογισμού συνιστά, στο πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού μας Πολιτεύματος, μορφή ψήφου εμπιστοσύνης προς αυτήν, οφείλω να τον υπερψηφίσω.  Επειδή όμως η υπερψήφιση του Προϋπολογισμού προϋποθέτει, κατά την ίδια του τη φύση, τη δυνατότητα αποτελεσματικής εκτέλεσής του –για την οποία δεν μου επιτρέπεται ν’ αμφιβάλω- περιμένω από τον κ. Υπουργό Οικονομικών και τους λοιπούς αρμόδιους Υπουργούς δύο, τουλάχιστον, διευκρινίσεις:  Η πρώτη αφορά τη ρύθμιση για την αποτροπή της απελευθέρωσης των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας, ως προς την οποία, μάλιστα έχω καταθέσει δημοσίως συγκεκριμένη πρόταση. Και η δεύτερη αφορά τη φορολογία των ακινήτων.  Την ανάγκη παροχής αυτής της δεύτερης διευκρίνησης προκαλεί κυρίως η πρόσφατη συνέντευξη του Υπουργού Οικονομικών, κατά την οποία διατύπωσε τον ισχυρισμό περί, δήθεν, δυνατότητας περαιτέρω αύξησης των φορολογικών βαρών των Ελλήνων φορολογουμένων.  Διαφωνώ ριζικώς ως προς τον ισχυρισμό του αυτό, με βάση τ’ ακόλουθα στοιχεία:

I.        Μετά την είσοδο, το 2010, της Χώρας στην καταστροφική οικονομική και κοινωνική πορεία των Μνημονίων δίχως ίχνος αντίστασης και διαπραγμάτευσης και την μετέπειτα παντελώς ανεύθυνη πολιτική των Κυβερνήσεων Γ. Παπανδρέου και Λ. Παπαδήμου, την οποία κληρονόμησε η σημερινή Κυβέρνηση του κ. Α. Σαμαρά, αποτελεί γεγονός αναμφισβήτητο –πανθομολογούμενο ακόμη και διεθνώς- ότι η ζωή των Ελλήνων έχει δραματικώς ανατραπεί.  Και μάλιστα σε βαθμό που ουδέποτε γνώρισε άλλη δημοκρατική Χώρα σε καιρό ειρήνης.  Ειδικότερα:

hello: 5-12-2013_ΣΗΜΕΙΑ ΟΜΙΛΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ

   

ΜΜΕ - Σχολιασμός-Δηλώσεις

ΔΗΛΩΣΗ

 Αθήνα,  09-10-2013

 O Βουλευτής Α΄ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας, Καθηγητής κ. Προκόπης Παυλόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 «Τα όσα μεταδόθηκαν στο βραδινό δελτίο του Τ/Σ MEGA περί, δήθεν, διαφωνιών μου ως προς τον εκ μέρους της Δικαιοσύνης, και όχι μόνο, χειρισμό της υπόθεσης της εγκληματικής οργάνωσης της «Χρυσής Αυγής» είναι απολύτως ανακριβή. Οι, εντελώς πρόσφατες, πολλαπλές, συνεντεύξεις μου στα ΜΜΕ για το θέμα αυτό, ήτοι οι δημόσιες τοποθετήσεις μου, το αποδεικνύουν.  Και, φυσικά, δεν μπορούν ν’ αμφισβητηθούν από ανεύθυνες ή και υποβολιμαίες διαδόσεις.»

   

ΜΜΕ - Δελτία Τύπου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                                     ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

Αθήνα,  23-9-2013

ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ
στον Ρ/Σ Skai FM

Μιλώντας στον Ρ/Σ Skai FM, και στην δημοσιογράφο κα Κατερίνα Ακριβοπούλου, ο πρώην Υπουργός και Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Καθηγητής κ. Προκόπης Παυλόπουλος, αναφερόμενος στο αποτέλεσμα των γερμανικών εκλογών επισήμανε, μεταξύ άλλων, και τα εξής:

«Το αποτέλεσμα των γερμανικών εκλογών ερμηνεύεται, αναμφισβήτητα, ως θρίαμβος της κας Α. Μέρκελ.  Πρέπει όμως ν’ αναλύσει κανείς τρία επιμέρους σημεία. Πώς προέκυψε ο θρίαμβος αυτός; Με τι τίμημα προέκυψε;  Και τι, τελικώς, συμφέρει για το μέλλον της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης;

I.        Πως προέκυψε ο θρίαμβος της κας Α. Μέρκελ;

Η κα Α. Μέρκελ, έναντι του γερμανικού λαού, αποδείχθηκε διπλά αποτελεσματική.

Α. Κατά πρώτο λόγο, υιοθετώντας μια οικονομική πολιτική –που ταιριάζει «γάντι» στον ψυχισμό των γερμανών- σκληρής δημοσιονομικής πειθαρχίας και, επέκεινα, λιτότητας για την Ευρωπαϊκή Ένωση γενικώς, έδειξε στο λαό της ότι «νοιάζεται» γι’ αυτόν. Και δεν «σκορπά» γερμανικό χρήμα –έστω κι αν  προέκυψε ακριβώς από την εκμετάλλευση της οικονομικής κρίσης και των λαών που πλήττονται περισσότερο απ’ αυτήν- γι’ άλλους. Δηλαδή ακόμη και με το τίμημα της εξαθλίωσης ιδίως των λαών του ευρωπαϊκού νότου.

hello: 23-9-2013_ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

   

ΜΜΕ - Δελτία Τύπου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΜΙΛΙΕΣ Κ. ΣΗΜΙΤΗ ΚΑΙ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Αθήνα,  4-9-2013

ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ

στον Ρ/Σ Real Fm

Μιλώντας στον Ρ/Σ Real FM και στον δημοσιογράφο κ. Βασίλη Κουφόπουλο, ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Καθηγητής κ. Προκόπης Παυλόπουλος, αναφερόμενος στις ομιλίες των κ.κ. Κ. Σημίτη και Γ. Παπανδρέου κατά την εκδήλωση του «ΙΣΤΑΜΕ» επισήμανε, μεταξύ άλλων, και τα εξής:

«Κώστας Σημίτης – Γιώργος Παπανδρέου:  Δύο θλιβερές φιγούρες του πολιτικού παρελθόντος, που μάταια προσπαθούν, ακόμη και σήμερα, να συγκαλύψουν ή και να μεταθέσουν τις τεράστιες ευθύνες τους για την καταστροφή του Τόπου.  Θα μπορούσε κανείς να τους παραδώσει απλώς στη χλεύη του «δικού τους», του κ. Θόδωρου Πάγκαλου, ο οποίος και σήμερα τους χαρακτήρισε αποτυχημένους!  Νομίζω όμως ότι, έστω και ως εκ περισσού, τους χρειάζεται μια σύντομη απάντηση:

Ι. Κώστας Σημίτης σχετικά με την Κυβέρνηση Κώστα Καραμανλή:  Κατά τη γνωστή ταινία «κοίτα ποιος μιλάει»! Καλυπτόμενος, κατά τη συνήθειά του, πίσω από γνωστά και φιλικά του, διαχρονικώς, δημοσιογραφικά φερέφωνα τολμά να κατηγορεί με χαλκευμένα στοιχεία την Κυβέρνηση του κ. Κώστα Καραμανλή:

1.    Πρώτον, για το δημόσιο χρέος.  Είτε το θέλει είτε όχι η αλήθεια είναι μια, κατά τα στοιχεία του Υπουργείου Οικονομικών: Η Κυβέρνηση του κ. Κώστα Μητσοτάκη παρέδωσε, το 1993, δημόσιο χρέος 69 δισ. ευρώ, και το 2004 ο κ. Κώστας Σημίτης παρέδωσε στον κ. Κώστα Καραμανλή δημόσιο χρέος ύψους 183 δισ. ευρώ!. Δηλαδή αύξηση 165%. Ενώ μεταξύ 2004-2009 το χρέος αυξήθηκε κατά 63%.  Ο δε δημόσιος δανεισμός έγινε τότε σχεδόν αποκλειστικώς –δηλαδή μ’ εξαίρεση 10 δισ. ευρώ- για ν’ αποπληρωθούν τα «βερεσέδια» Σημίτη, ήτοι για να εξυπηρετηθεί το χρέος Σημίτη.

hello: 4-9-2013_ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΜΙΛΙΕΣ Κ. ΣΗΜΙΤΗ ΚΑΙ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ_REAL FM

   

Page 4 of 7

Πληροφορίες Ιστότοπου

Η συγκεκριμένη ιστοσελίδα είναι η μοναδική παρουσία του Προκόπη Παυλόπουλου στο διαδίκτυο. Οποιαδήποτε άλλη παρουσίαση σε blogs, facebook, Flicker κ.τ.λ δεν αντιπροσωπεύει τον Καθηγητή Προκόπη Παυλόπουλο.